Annons

Portugal - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Portugal

Hela spelschemat

Äntligen har Portugal för första gången kvalificerat sig för ett fotbolls-VM damer. Nu väntar dock en mycket tuff uppgift i grupp E där man kommer få det mycket svårt att plocka poäng av USA och Nederländerna. Däremot bör man ha en bra chans att lyckas plocka sin första trepoängare i ett VM mot Vietnam.  

Odds på Portugal 

Nedan ser du odds på Portugal i dam VM 2023, grupp E

Odds: Portugal i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Portugal: Att vinna VM 151,00
Portugal: Att gå till kvartsfinal 4,50

Portugals styrkor 

Truppen består till ganska stor del av spelare från de tre inhemska storklubbarna Braga, Benfica och Sporting. Vilket gör att det ofta är en mycket samspelt startelva som man ställer ut på planen. Ana Borges och Carole Costas rutin är också mycket viktig för lagets framgångar.  
 

Portugals svagheter 

Portugal saknar en riktig anfallsstjärna och vass målskytt. Vi ser inte att den spelartypen finns i truppen och då blir det svårt att utmana landslag som USA och Nederländerna. Diana Silva är den spelare som öser in mål i sina klubblag men hon står på enbart 19 gjorda mål på 90 landskamper.   

Portugals väg till VM 

Landet tog sig till VM via en lång och krokig väg. Först slutade man tvåa i sin kvalgrupp bakom Tyskland och en poäng framför Serbien. Detta räckte dock inte för att ta en VM-plats genom det europeiska kvalet. Istället hamnade man i ett internationellt playoff. Väl där mötte man Kamerun i en direkt avgörande match och där blev det en dramatisk 2-1-seger efter att Costa satte det avgörande målet i den 94:e matchminuten.  
 

Fakta och historik om Portugal: 

Dam-VM 2023 är landets första VM. Man har dock deltagit i två EM, 2017 och 2022. Både gångerna har man åkt ut från gruppspelet. Flest landskamper har den fortsatt aktiva spelaren Ana Borges med 154 landskamper. Bäste målskytt genom tiderna är Edite Fernandes med sina 39 mål på 132 matcher.  

Spelschema, Portugal

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback