Annons

USA - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, USA

Hela spelschemat

De regerande VM-mästarna siktar nog på en favorit i repris i dam-VM 2023. I grupp E utmanas USA främst av silvermedaljörerna från dam-VM 2019 Nederländerna. De båda debutanterna Portugal och Vietnam ska inte vara några problem för detta amerikanska landslag. Än så länge har man vunnit alla sina spelade landskamper under 2023. De regerande världsmästarna ser ut att gå in i turneringen med en mycket fin form.  

Odds på USA 

Nedan ser du odds på USA i dam VM 2023, grupp E

Odds: USA i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
USA: Att vinna VM 3,50
USA: Att sluta bland de två bästa 2,25

USA:s styrkor 

Här finns egentligen allt. Man har spets, rutin och vad det verkar en fin form i truppen. Stora delar av truppen har spelat tillsammans länge och vunnit både ett och två VM redan. Laget kan kanske bäst beskrivas som en fuktad vinnande lagmaskin som närmast kör över allt motstånd som kommer i dess väg.  
 

USA:s svagheter 

Det är svårt att hitta direkta svagheter i ett lag som vunnit två raka VM. Men vi är lite frågande till åldern och motivationen hos några av lagets nyckelspelare. Kapten Sauerbrunn fyller snart 38, och anfallsstjärnan Alex Morgan närmar sig 34 år innan VM börjar. De flesta av truppens spelare tillhör till vardags inhemska klubbar vilket gör att man kan få vissa problem med landslag där de flesta spelar för stora europeiska klubblag.  

USA:s väg till VM 

USA vann helt enligt plan Concacaf-mästerskapen 2022, och där säkrade man även sin VM-plats.  I gruppspelet tog man tre raka segrar mot Jamaica, Haiti och Mexiko. Sedan avfärdade man Costa Rica med 3-0 i semifinalen. I finalen väntade Kanada och där blev det en tajt 1-0-seger som säkrade guldet för USA.  
 

Fakta och historik om USA: 

USA gör 2023 sitt nionde VM och man har vunnit turneringen fyra gånger: 1991, 1999, 2015 och 2019. Kristine Lilly har ett svårslaget rekord med antal landskamper, hon skrapade ihop mäktiga 354 landskamper under sin tid som aktiv mellan åren 1987 och 2010. Abby Wambach är bäste målskytt genom tiderna med otroliga 184 mål på 255 kamper.  

Kommentarer

Feedback