Annons

Nederländerna - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Nederländerna

Hela spelschemat

Landet hade en stor framgång i det senaste fotbolls-VM för damer, 2019. Där blev det silvermedalj efter en finalförlust mot USA. Nu har man chans till revansch då man möter just USA i den andra gruppomgången av grupp E. Enligt oddsen kan Nederländerna få det tufft att ta sig till final i år igen, men klart är att man ska vara starkare än Portugal och Vietnam och ta sig vidare till åttondelen. Allt annat vore en stor missräkning.  

Odds på Nederländerna 

Nedan ser du odds på Nederländerna i dam VM 2023, grupp E.

Odds: Nederländerna i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Nederländerna: Att vinna VM 21,00
Nederländerna: Att gå till semifinal 4,33

Nederländernas styrkor 

Man har en mycket fin stomme i laget med rutinerade och bra spelare. I backlinjen återfinns bland andra van der Gragt från Inter, van Dongen från Atletico Madrid och Janssen från Wolfsburg. På mitten har man rutin i lagkaptenen Spitse från Ajax och spets i van de Donk från Lyon. Längst fram har man en hel del intressanta spelare men främst sticker målskytten Lieke Martens ut från PSG.  
 

Nederländernas svagheter 

Den allra största stjärnan från Nederländerna nämndes som ni kanske märkte inte under styrkor, och det beror på att Vivianne Miedema är skadad och missar dam-VM 2023. Det är givetvis ett otroligt stort avbräck för laget, inte minst då Miedema har pangat in otroliga 95 mål på 115 landskamper.  

Nederländernas väg till VM 

Det blev ett ganska tufft och dramatiskt kval för Nederländerna trots att man vann kvalgrupp C utan att förlora någon match. Gruppsegern och således VM-platsen säkrades först i sista matchen hemma mot Island. Detta efter att man kryssat två gånger mot Tjeckien under gruppspelets gång. Miedema blev bäste målskytt med åtta mål under kvalet.  
  

 

Fakta och historik om Nederländerna: 

I år gör man sitt tredje raka VM och sitt tredje VM totalt sett. Silvret senast är landets bästa placering genom tiderna. Flest landskamper har den nuvarande lagkaptenen Spitse med 213 matcher. Bäste målskytt genom tiderna i landslagströjan är Miedema med sina 95 kassar på 115 kamper.  

Spelschema, Nederländerna

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback