Annons

Schweiz - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Schweiz

Hela spelschemat

Schweiz gör sitt andra dam vm fotboll någonsin i årets mästerskap. Senast man deltog var 2015. VM-platsen satt dock långt inne efter man slog Wales i playoff, i en match som gick till förlängning. Nu väntar en grupp där man bör ha chans på avancemang efter favoriten Norge. Matchen mot Nya Zeeland lär bli nyckelmatchen om avancemang ska säkras. Filippinerna bör man slå nio gånger av tio.  

Odds på Schweiz  

Nedan ser du odds på Schweiz i dam VM 2023, grupp A

Odds: Schweiz i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Schweiz: Att vinna VM 251,00
Schweiz: Att nå kvartsfinal 5,00

Schweiz styrkor 

Det finns en fin spets i detta schweiziska landslag: Ramona Bachmann från PSG, Ana-Maria Crnogorcevic i Barcelona, kapten Lia Wälti från Arsenal och Noelle Maritz ocskå hon från Arsenal. Detta är kryddat med en drös yngre talangfulla spelare från den inhemska och tyska ligan. Mixen på truppen ser ganska bra ut och kan vara nyckeln till framgång för det schweiziska landslaget.  
 

Schweiz svagheter 

Man har haft ganska dåliga resultat mot de bättre landslagen de senaste åren, vilket tyder på att man inte riktigt räcker till. Trots den fina spetsen som vi pratade om ovan, räcker det oftast inte när det gäller att plocka segrar mot de riktigt stora nationerna. Visst det är lite av styrka med att vara stabila, men det ser ut som det schweiziska saknar det lilla extra som skulle ta laget långt i ett VM-slutspel.  

Schweiz väg till VM 

Schweiz tampades länge och väl med Italien om förstaplatsen och direktplatsen till VM i grupp G. Man förlorade med 1-0 mot just Italien med några omgångar kvar vilket i sin tur ledde till att laget fick gå via playoff för att nå VM: I playoffet ställdes man mot Wales. Där blev det en tuff batalj som slutade 1-1 efter full tid. Förlängningen såg även den ut att sluta oavgjort, men i den 121 minuten så klev veteranen Fabienne Humm fram och satte det avgörande målet för Schweiz. Minst sagt hyfsat dramatik.  
 

Fakta och historik om Schweiz: 

Schweiz deltog i sitt enda tidigare VM 2015. Där blev det respass i åttondelen mot Kanada med 1-0. Nuvarande spelare Ana-Maria Crnogorcevic innehar både rekordet som bäste målskytt och flest landskamper genom tiderna. Hon har gjort fina 70 mål på 145 kamper.  

Spelschema, Schweiz

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback