Annons

Nya Zeeland - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Nya Zeeland

Hela spelschemat

Kan hemmanationen Nya Zeeland skrälla i dam-VM 2023? Det händer ju då och då att en värdnation överpresterar sett till sin förmåga under ett mästerskap. Här har Nya Zeeland helt klart en grupp som man kan ta sig vidare ifrån. Visst, Norge blir svårt att bräcka, men andraplatsen ligger öppen om man presterar mot Schweiz och Filippinerna

Odds på Nya Zeeland 

Nedan ser du odds på Nya Zeeland/Australien i VM 2023, grupp A.

Odds: Nya Zeeland i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Nya Zeeland: Att vinna VM 151,00
Nya Zeeland: Att nå kvartsfinal 3,30

Nya Zeelands styrkor 

Det är svårt att bortse från fördelen som spel på hemmaplan kan ge, speciellt när landets geografiska läge är på andra sidan jorden får många andra landslag och i en miljö som Nya Zeeland kan utan och innan, men som många av de andra lagen kanske inte känner till speciellt väl. Den stora anfallsstjärnan heter Hannah Wilkinson och hon måste hitta formen för att leda sitt landslags anfallsspel.  
 

Nya Zeelands svagheter 

Lagets form har varit katastrofal de senaste åren och man har halkat ned till plats 25 på världsrankingen. Vilket är den sämsta placeringen man någonsin har haft. Så här långt under 2023 har man spelat sju vänskapsmatcher och inte lyckats vinna någon av dessa. En 1-1-match mot Island sticker ut, resterande sex matcher har slutat med förluster. Den svaga formen är ett stort orosmoln för hemmanationen inför dam-VM 2023.    

Nya Zeelands väg till VM 

Som en av värdnationerna blev man direktkvalificerade till dam-VM 2023. Vilket har inneburit att man enbart har spelat träningsmatcher under 2022 och 2023. Resultaten där har varit ganska dåliga och man har bara vunnit två av dessa matcher. De båda segrarna kom i september 2022 mot Mexiko och Filippinerna.   
 

Fakta och historik om Nya Zeeland:

Landet gör sitt sjätte VM och man har aldrig lyckats ta sig vidare från gruppspelet. Faktum är att man inte har vunnit en VM-match än genom tiderna. I OS-sammanhang har det dock gått lite bättre, där har Nya Zeeland vunnit matcher och man tog sig vidare till kvartsfinal 2012. Ria Percival har flest landskamper genom historien med sina 161 kamper, hon är fortfarande aktiv och spelar i Tottenham. Flest mål har Amber Hearn gjort med sina 54 baljor. Hearn la skorna på hyllan så sent som 2020.  

Spelschema, Nya Zeeland

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback