Annons

Filippinerna - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Filippinerna

Hela spelschemat

Filippinerna är ett av flera landslag som gör debut i VM-sammanhang under fotbolls-VM damer 2023. Och man gör det i en grupp där man bör kunna ha en viss chans mot Nya Zeeland och Schweiz, men man lär ha stora problem i matchen mot Norge. En hel del av spelarna i landslaget är födda eller uppväxta utomlands med filippinsk påbrå. Ett par spelare är även uppväxta i våra nordiska grannländer; Danmark och Norge.

Odds på Filippinerna  

Nedan ser du odds på Filippinerna i dam-VM 2023, grupp A.

Odds: Filippinerna i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Filipperna: Att vinna VM 751,00
Filippinerna: Att nå kvartsfinal 23,00

Filippinernas styrkor 

Motivationen lär vara på topp när spelarna går in i en historisk första VM-turnering. Detta adderat med att laget har alla chanser att spela utan press och slå ur underläge är nog nog nyckeln till framgång om man ska lyckas ta några poäng i sin första VM-turnering genom tiderna. Det finns även ett par spelare att hålla extra koll på: Sarin Bolden har förflutit i Sandviken och öst in 20 mål i landslagströjan. Även hennes anfallspartner Quinley Quezada har ett fint målfacit med 22 mål på 45 kamper.  
 

Filippinernas svagheter 

Orutinen av ett stort mästerskap samtidigt som de flesta av spelarna inte har rutin av några större matcher hemma hos sina klubblag är inte en bra kombination. Truppen ser helt enkelt inte stark nog för att vara med och utmana de andra nationerna i grupp A och i dam-VM 2023 i stort. Tar Filippinerna poäng i någon av sina matcher under turneringen så är det ett väl godkänt facit.  

Filippinernas väg till VM 

Landslaget kvalificerade sig till dam-VM 2023 genom det asiatiska mästerskapet 2022. Där tog man sig vidare från gruppen och genom segern mot Taiwan på straffar i kvartsfinalen så fick man sin VM-plats. I semifinalen blev Sydkorea för svåra och man förlorade med 2-0.  
 
 

Fakta och historik om Filippinerna:  

Som sagt är dam-VM 2023 Filippinernas första deltagande i VM genom tiderna. Man har deltagit i det asiatiska mästerskapen två gånger, 2018 och 2022. Och andra mindre turneringen i Sydostasien. 

Spelschema, Filippinerna

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback