Annons

Norge - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Norge

Hela spelschemat

Det norska landslaget har potential att vara lite av en underdog i dam-VM 2023. Grupp A ser på förhand ut att bli lite av en transportsträcka mot slutspel för norskorna. Man ska slå Nya Zeeland, Schweiz och Filippinerna utan några större problem. Världsstjärnan Ada Hegerberg har haft lite skadeproblem den senaste tiden, men om hon lyckas pricka formen till juli, så kan en rolig norsk mästerskapssommar bli till verklighet.  

Odds på Norge  

Nedan ser du odds på Norge i dam-VM 2023, grupp A.

Odds: Norge i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Norge: Att vinna VM 41,00
Norge: Att nå semifinal 7,00

Norges styrkor 

Man visade prov en mycket fin stabilitet under VM-kvalet, där man gick obesegrade ur sin grupp efter tio spelade matcher. Hegerberg noterades för endast tre mål under kvalet och då visade norskorna att man inte var så beroende av hennes målskytte, utan lyckades sprida ut målgörandet på flera spelare. Detta är en mycket bra egenskap att ha under ett långt mästerskap. Stommen i laget ser bra ut både defensivt och offensivt.  
 

Norges svagheter 

Har laget det som krävs för att ta sig längre än en kvartsfinal, som man lyckades med i VM 2019? Vi är tveksamma till detta, visst imponerade Norge i kvalet, men gruppen var relativt svag. Under förra årets EM rök man redan i gruppen där Österrike blev för svåra. Vi tror att Norges trupp inte är tillräckligt bra för att utmana de bästa länderna på allvar under ett VM. 

Norges väg till VM 

Det blev en enkel resa för Norge till dam-VM 2023. Man vann kvalgrupp F obesegrade med nio segrar och en oavgjort match. Målskillnaden skrevs till smått otroliga 47-2. Målskyttet var utspritt mellan en hel del spelare och bäste målskytt blev Lisa-Marie Karlseng Utland med sex mål. Utland har dock slutat spela i landslaget sedan 2021.  
 

Fakta och historik om Norge:  

Det norska landslaget har faktiskt vunnit allt som går att vinna genom tiderna. VM tog man hem 1995. OS vann man 2000, och EM vann man både 1987 och 1993. Det var alltså ett tag sen som norskorna hade sin riktiga storhetstid. Felst landskamper har Hege Riise med 188 mamper mellan åren 1990 till 2004. Bäste målskytt är Isabell Herlovsen med 67 mål på 133 landskamper.  

Kommentarer

Feedback