Annons

Sverige - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Sverige

Hela spelschemat

Det svenska landslaget går in i dam-VM 2023 lite bakom de allra största favoriterna. Man har en mycket fin mästerskapsform de senaste åren efter ett brons i dam-VM 2019, ett silver i OS 2020 och en fjärdeplats i dam-EM 2022. Nu väntar en grupp G där man går in som gruppfavoriter och den största utmanaren heter Italien. Argentina och Sydafrika är inga direkt dåliga landslag, men det är lag som Sverige inte bör ha några problem med att besegra.  

Odds på Sverige 

Nedan ser du odds på Sverige i VM 2023, grupp G

Odds: Sverige i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Sverige: Att vinna VM 17,00
Sverige: Att nå finalen 8,00

Sveriges styrkor 

Det låter kanske lite tråkigt med kontinuitet är ett nyckelord för Gerhardssons landslag. Han har nu basat över damlandslaget sedan 2017 och resultaten har varit mycket fina. Defensivt finns det fin rutin och kvalitet i form av Sembrant, Eriksson och Björn. På mitten regerar Asllani, Seger och Schough. Tillsammans med yngre förmågor som Angeldahl, Bennison, Rytting Kaneryd och Olofsson. I anfallet finns det både rutin och spets i Rolfö, Blackstenius och Jakobsson.  

 
Sveriges svagheter 

Under 2022 och 2023 har Sverige haft lite problem när man ställts mot de bästa landslagen. Det blev stryk med 4-0 i EM-semin mot England 2022. Samma siffror mot Australien i november samma år. I år har man spelat 0-0 mot Tyskland och förlorat med 1-0 mot Danmark. Fyra matcher mot bra motstånd och inga gjorda mål framåt. Efter detta bör frågan ställas om Sveriges offensiv är tillräckligt bra för att hota de bästa lagens defensiv på allvar? 

Sveriges väg till VM 

Sverige vann kvalgrupp A relativt enkelt. På åtta matcher blev det sju vinster och en oavgjord match mot Irland. Målskillnaden skrevs till 32-2. Två spelare noterades för fem gjorda mål i kvalet: Lina Hurtig och Fridolina Rolfö. Angeldahl prickade in fyra baljor under kvalspelet.  
 
 

Fakta och historik om Sverige: 

Sverige har en lång VM-historia och i år deltar man i sitt nionde VM-slutspel. Men man har aldrig grävt guld i VM. Vårt bästa resultat är fortfarande VM-silvret från 2003. Flest landskamper har den nuvarande lagkaptenen Caroline Seger med 233 landskamper. Bäste målskytt genom tiderna är Lotta Schelin med 88 mål på 185 kamper. 

Spelschema, Sverige

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback