Annons

Sydafrika - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Sydafrika

Hela spelschemat

Sydafrika gör sitt andra raka fotbolls-VM damer och sitt andra dam-VM någonsin. 2019 blev det tre raka förluster och det mesta talar för att det kommer bli stryk mot Sverige och Italien i sommar. Mot Argentina har man sin chans att plocka sina historiska första VM-poäng, men även i den matchen kommer man få kämpa hårt för poängen.   

Odds på Sydafrika 

Nedan ser du odds på Sydafrika i VM 2023, grupp G.

Odds: Sydafrika i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Sydafrika: Att vinna VM 501,00
Sydafrika: Att gå till kvartsfinal 31,00

Sydafrikas styrkor 

Det finns några kvalitetsspelare i varje lagdel i Sydafrikas landslag. Noko Matlou är en rutinerad försvarare som till vardags tillhör spanska Eibar. Refilou Jane från Sassoulo och Kinda Motlhalo från Glasgow City är två bra mittfältare. I anfallet har man tre intressanta namn i Jermaine Seoposenwe från mexikanska Juarez, Hildah Magaia från sydkoreanska Sejong Sportstoto och Noxolo Cesane från mexikanska Tigres.  
 

Sydafrikas svagheter 

De bästa spelarna från Sydafrika är offensiva och vi ställer oss frågande till lagets defensiv. Det ser ut som att lagets försvar är allt för svagt och det finns en ganska stor risk att man kommer att släppa in ganska många mål mot Sverige och Italien.  

Sydafrikas väg till VM 

Det sydafrikanska landslaget vann de afrikanska mästerskapen 2022 och genom detta säkrade man även sin plats till dam-VM 2023. Först vann man alla sina tre gruppspelsmatcher. Sedan slog man Tunisien med 1-0 i kvarten. I semin blev det en 1-0-vinst mot Zambia. I finalen väntade hemmanationen Marocko i Rabat och där vann Sydafrika med 2-1. Hildah Magaia blev bästa målskytt med tre mål.  
 

Fakta och historik om Sydafrika: 

Sydafrika har har deltagit i ett dam-VM tidigare och det var 2019. Där blev det tre raka förluster i gruppen och en målskillnad som skrevs till 1-8. Flest landskamper genom tiderna innehar Janine van Wyk med 183 landskamper. Bäste målskytt i landslaget är Portis Modise med 101 baljor på 124 landskamper.  

Spelschema, Sydafrika

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback