Annons

Italien - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Italien

Hela spelschemat

Det italienska landslaget hade med sina mått mätt ett fint fotbolls-VM damer senast. Man vann gruppen framför större landslag som Brasilien och Australien. Sedan tog det stopp i kvarten mot Nederländerna. Nu får man ändå finna sig i att vara i bakgrunden bakom gruppfavoriterna Sverige. Men Sydafrika och Argentina bör Italien inte ha några större problem med att slå.  

Odds på Italien 

Nedan ser du odds på Italien i dam VM 2023, grupp G.

Odds: Italien i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Italien: Att vinna VM 81,00
Italien: Att gå till semifinal 7,00

Italiens styrkor 

Ofta förknippar man italienska landslag med en stark defensiv men faktum är att denna upplaga har en uppsjö av intressanta offensiva spelare. Valentina Giacinti har länge öst in mål för olika italienska klubblag. Samma gäller för Cristiana Girelli och Barbara Bonansea. Det finns även en del unga talanger att tillgå i lagets anfallsuppsättning.  
 

Italiens svagheter 

Formen har varit ganska tveksam för Italien under de senaste två åren. Man har förlorat en del matcher mot motstånd man egentligen ska slå som Österrike, Belgien och Nordirland. Hittar man inte formen lagom till VM så kan Argentina bli en jobbig överraskning för det italienska landslaget.  

Italiens väg till VM 

Italien vann och imponerade under kvalet i grupp G. Nio vinster och en förlust på tio matcher med målskillnaden 40-2. Girelli blev Italiens bäste målskytt under kvalet med åtta mål.  
 
 

Fakta och historik om Italien: 

Landet gör sitt fjärde dam-VM 2023 och som bäst har man tagit sig till kvartsfinal två gånger: 1991 och 2019. Flest landskamper genom tiderna har Patrizia Panico med 196 landskamper. Bäste målgörare genom historien heter Elisabetta Vignotto och han gjorde 97 mål på 95 kamper.  

Spelschema, Italien

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback