Annons

Sydkorea - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Sydkorea

Hela spelschemat

Sydkorea går in i dam-VM 2023 som knappa favoriter att plocka hem andraplatsen bakom Tyskland och framför Colombia. 2019 slutade man sist sin mycket tuffa grupp efter tre raka förluster. Nu bör man ha en god chans att ta tre poäng mot Marocko. Som sagt lär öppningsmatchen mot Colombia bli en riktig nyckelmatch i kampen om andraplatsen i grupp H. 

Odds på Sydkorea 

Nedan ser du odds på Sydkorea i dam VM 2023, grupp H.

Odds: Sydkorea i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Sydkorea: Att vinna VM 67,00
Sydkorea: Att gå till kvartsfinal 3,50

Sydkoreas styrkor 

Lagets försvarsspel är ofta stabilt och där jobbar många spelare tillsammans i ett fota väl fungerande kollektiv. Sedan har man några fina offensiva spelare som till vardags spelar i England. Park Ye-eun Lee Geum-min tillhär Brighton. Och landslagets stora stjärna Cho So-hyun spelar precis som herrlagets stjärnspelare Son i Tottenham.  
 

Sydkoreas svagheter 

Laget har från och till haft problem med målskyttet. Och vi ser inte att det finns någon riktigt vass striker i detta sydkoreanska landslag. Det är på mittfältet som de bästa spelarna finns, men vad hjälper det om det inte finns någon spelare i anfallet som kan ta till vara på mittfältets passningar? 

Sydkoreas väg till VM 

Sydkorea plockade hem ett silver i de asiatiska mästerskapen 2022 och genom andraplatsen säkrade man även VM-platsen. Först kom man tvåa i gruppen bakom Japan. Sedan slog man Australien i kvarten och Filippinerna i semin. I finalen blev det en snöplig 3-2-förlust i finalen mot Kina.  
 

Fakta och historik om Sydkorea:

Sydkorea gör i och med dam-VM 2023 sitt fjärde VM. Som bäst har man lyckats ta sig vidare till åttondelsfinal 2015. Två spelare i den nuvarande truppen delar på flest antal landskamper: Cho So-hyun och Ji So-yun. De har gjort vardera 144 landskamper. Ji So-yun har även rekordet för flest landslagsmål med 66 mål. 

Spelschema, Sydkorea

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback