Annons

Marocko - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Marocko

Hela spelschemat

Marocko går in i sitt första mästerskap som förhandstippad jumbo i dam-VM 2023, grupp H. Tyskland i öppningsmatchen lär bli en mycket tuff match. Givetvis har man en viss skrällchans mot Colombia. Chansen att skrälla är ännu mindre mot Sydkorea. Det ska nog ganska mycket till om Marocko kommer ut från sitt första dam-VM med några poäng över huvud taget.  

Odds på Marocko 

Nedan ser du odds på Marocko i dam VM 2023, grupp H.

Odds: Marocko i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Marocko: Att vinna VM 751,00
Marocko: Att gå till kvartsfinal 31,00

Marockos styrkor 

Genom sin andraplats i de afrikanska mästerskapen 2022 så visade Marocko att man kan klara av att gå långt i ett mästerskap. Även om motståndet där var svagare än vad det kommer att vara nu i VM. Man har även en klart lysande offensiv stjärna i anfallaren Rosella Ayane som till vardags spelar i Tottenham. Ayane har ett mycket fint målfacit i landslaget.  
 

Marockos svagheter 

Vi är oroliga för lagets defensiv. Man släpper ganska ofta in relativt många mål och nu är motståndet inte det lättaste. Det saknas riktiga kvalitetsspelare i försvaret och även viktig rutin. Det ser ut som att Marockos försvar kommer att få mycket att jobba med under de tre matcherna i grupp H.  

Marockos väg till VM 

VM-platsen säkrades genom andraplatsen i de afrikanska mästerskapen 2022. Först vann man sin grupp efter tre raka segrar och fina 5-1 i målskillnad. Sedan slog man Botswana med 2-1 i varten. I semin skrällde man mot Nigeria och vann efter straffsparkar. I finalen blev Sydafrika för svåra och där blev det en 1-2-förlust. Bäste målskytt under turneringen blev lagkaptenen Ghizlane Chebbak med tre mål.  
 

Fakta och historik om Marocko: 

Marocko är som sagt VM-debutanter och ett relativt nytt landslag. Man gjorde sin första landskamp så sent som 1998. Då blev det 1-1 mot Sydafrika. Sitt bästa resultat och landets första och enda medalj kom efter silvermedaljen i de afrikanska mästerskapen 2022. 

Spelschema, Marocko

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback