Annons

Tyskland - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Tyskland

Hela spelschemat

Tyskland kommer från ett misslyckat fotbolls-VM damer, 2019, där man åkte ur redan i kvartsfinalen. Nu har man på pappret en drömgrupp där det egentligen bara är Sydkorea som kan bli en lite tuffare match för tyskorna. Colombia har väl en viss skrällpotential men mycket ska till om man ska hota Tyskland om gruppsegern. Öppningsmatchen mot debutanterna Marocko bör bli en enkel resa.

Odds på Tyskland 

Nedan ser du odds på Tyskland i dam VM 2023, grupp H

Odds: Tyskland i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Tyskland: Att vinna VM 8,00
Tyskland: Att gå till semifinal 2,80

Tysklands styrkor 

Finalförlusten i fjolårets EM-final mot England efter förlängning visar att Tyskland återigen är ett mästerskapslag att räkna med. Under EM fungerade försvaret mycket bra, men vi fastnar mest för att Tyskland har ett riktigt starkt lag rakt igenom alla lagdelar. Det finns rutin, det finns talang och det finns spets med målskytten och lagkaptenen Alexandra Popp och målsprutan Lea Schuller.  

 
Tysklands svagheter 

Det är svårt att hitta direkta svagheter i detta tyska landslag. Men det ser ut som att man inte har en rutinerad förstemålvakt på plats när VM startar. Alla tillgängliga målvakter spelar för stora klubbar, men ingen av dem har samlat på sig särskilt många landskamper. Detta kan slå hårt under ett långt mästerskap.  

Tysklands väg till VM 

Man hade en relativ enkel resa genom kvalgrupp H. 26 poäng på tio matcher och fem poängs marginal ned till tvåan Portugal. Det blev nio vinster och en oväntat förlust borta mot Serbien. Lea Schuller blev bäste målskytt under kvalet och hon smällde dit hela 15 mål.  

Fakta och historik om Tyskland 

Tyskland gör i år sitt nionde VM och man har plockat hem VM-titeln två gånger: 2003 och 2007. Birgitte Prinz innehar både rekordet för flest landskamper och för flest landslagsmål, hon gjorde 128 mål på 214 landskamper. 

Spelschema, Tyskland

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback