Annons

Panama - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Panama

Hela spelschemat

Panama gör debut i VM-sammanhang under dam-VM 2023. Och grupp F är ingen rolig historia för en VM-debutant. Frankrike och Brasilien lär bli alldeles för svåra motståndare. Mot Jamaica kan man ha chans att plocka poäng, men det blir nog också en tuff uppgift. 

Odds på Panama 

Nedan ser du odds på Panama i dam VM 2023, grupp F.

Odds: Panama i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Panama: Att vinna VM 1 001
Panama: Att sluta bland de två bästa 501,00

Panamas styrkor 

En ganska stor del av spelarna i truppen kommer från det inhemska klubblaget Tauro. Vilket gör att Panama är ett samspelt landslag där många av spelarna är vana att spela tillsammans. Frågan är om detta räcker mot det meriterande motståndet i grupp F? Vi tror tyvärr inte det.  
 

Panamas svagheter 

Bristen på mästerskapsrutin och även att truppen saknar kvalitet jämfört med många av de andra lagen kommer nog att stå panama dyrt. Det kommer bli otroligt tuffa matcher mot Frankrike och Brasilien. Även Jamaica har några riktigt vassa offensiva spelare. Vi tror inte att Panamas förvar kommer att lyckas stå emot dessa lag under någon av gruppens matcher.  

Panamas väg till VM 

Man tog den långa vägen genom ett interkontinentalt playoff för att säkra sitt första VM genom tiderna. Först slog man Papua Nya Guinea i semin med 2-0. Sedan var det dags för en på pappret starkare motståndare i Paraguay. Man lyckades slå Paraguay med 1-0. Och säkrade genom detta sin historiska VM-plats.  
 

 

Fakta och historik om Panama:

Som sagt är det landets första VM genom tiderna och få spelare har skrapat ihop några större mängder av landskamper. En av de mest etablerade och rutinerade i dagens landslagstrupp är mittfältaren Marta Cox med sina 20 landskamper och nio mål. Cox tillhör till vardags mexikanska Pachuca. 

Kommentarer

Feedback