Annons

Nigeria - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Nigeria

Hela spelschemat

Nigeria är ett rutinerat landslag i fotbolls-VM för damer. I år går man in i turneringen för nionde gången. Och som nästan varje gång så är Nigeria inte bland favoriterna att ta sig vidare från gruppspelet. Vi tror inte att laget kommer att kunna rubba Australien och Kanada om de två första platserna i gruppen. istället har man sin chans till poäng och vinst mot Irland. Men även där kan man få det tufft.  

Odds på Nigeria 

Nedan ser du odds på Nigeria i VM 2023, grupp B.

Odds: Nigeria i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Nigeria: Att vinna VM 501,00
Nigeria: Att nå kvartsfinal 31,00

Nigerias styrkor 

Man har en otrolig offensiv spets i Barcelonas spjutspets Asisat Oshoala hon fullständigt öser in mål för sitt klubblag. I anfallet har Nigeria även andra starka alternativ som Ajibade från Atletico Madrid och Oparanozie som har gjort en hel del mål under sin karriär i Frankrike. Om man lyckas täppa till bakåt och sätta Oshoala i lägen framåt så finns det ändå en viss skrällchans här.  
 

Nigerias svagheter 

Trots den ffensiva spetsen och några till bra spelare på mitten och i försvaret så ser det inte ut som att Nigeria har bredden i truppen för att utmana de bästa landslagen på allvar. Defensivt ska 39-årige kaptenen Ebi leda en annars ganska orutinerad backlinje och vi tror inte att detta kommer räcka för att rubba Australien och Kanada.  

Nigerias väg till VM 

De fyra bästa lagen i de afrikanska mästerskapen 2022 tilldelades en VM-plats. Nigeria knep den sista platsen till VM där efter att man slutade fyra i turneringen. Man förlorade semifinalen mot Marocko på straffar. Och sedan lyckades man inte ladda om till bronsmatchen utan där blev det en 1-0-förlust mot storskrällen Zambia.   
 
 

Fakta och historik om Nigeria:

Nio gånger har man nu kvalificerat sig för dam-VM. Två gånger har man lyckats ta sig vidare från gruppen 1999 och 2019. Kvartsfinalen 1999 är landets bästa VM-bedrift någonsin. Man har dock lyckats vinna de afrikanska mästerskapen hela elva gånger, vilket är en imponerande siffra.  

Spelschema, Nigeria

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback