Annons

Irland - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Irland

Hela spelschemat

Här presenterar vi en till nation som debuterar i VM-sammanhang under dam-VM 2023, nämligen Irland. Och grupp B ser ut att bli en tuff uppgift för laget. Australien och Kanada är stora favoriter att säkra avancemang, och Nigeria är inte heller en lätt nöt att knäcka för de mästerskapsdebuterande irländskorna.  

Odds på Irland  

Nedan ser du odds på Irland i dam VM 2023, grupp B.

Odds: Irland i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Irland: Att vinna VM 151,00
Irland: Att nå kvartsfinal 5,00

Irlands styrkor 

Laget spelade i Sveriges kvalgrupp och i matcherna mot Sverige visade man prov på att man är ett svårslaget lag som arbetar hårt för varandra. Irland släppte bara in fyra mål i kvalets gruppspel och det visar prov på en stabil och fungerande defensiv. Lagkaptenen och Arsenalmittfältaren katie McCabe bidrar med en stor offensiv spets till detta starka kollektiv.  
 

Irlands svagheter 

Som sagt har Irland McCabe och även O’Sullivan som fina offensiva mittfältare, men vi ställer oss frågande till anfallet. Där ser det verkligen ut som att man saknar en riktigt stark striker med målskytte som sin bästa egenskap. Visst är en stark defensiv och ett fint mittfält en bra grund, men känslan är att man skulle behöva en riktigt vass striker för att på allvar kunna utmana Australien och Kanada i den här gruppen.  

Irlands väg till VM 

Irland tog den långa och krokiga vägen till VM via playoff-vinst. Först var man i Sveriges kvalgrupp. Där knep man en andraplats med klara sju poäng före trean Finland. Men det slutade med fem poäng färre än gruppettan Sverige. 17 poäng på åtta matcher med målskillnaden 26-4. Sedan blev det en direkt avgörande match om VM-biljetten mot Skottland i Glasgow. Där lyckades man knipa en imponerande 1-0-seger, vilket innebar att landets första VM någonsin säkrades.  
 

Fakta och historik om Irland:

Dam-VM 2023 är landets första mästerskap någonsin. Så de spelarna som blir uttagna till turneringen kommer att vara med och skriva ett stycke fotbollshistoria på den gröna ön. Flest landskamper genom tiderna har målvakten Emma Byrne med 134 matcher. Byrne hängde upp sina handskar 2017. Bäste målskytt är Olivia O’Toole med 54 mål.

Kommentarer

Feedback