Annons

Australien - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Australien

Hela spelschemat

Här kommer den andra värdnationen i fotbolls-VM damer 2023. Nämligen Australien som till skillnad från Nya Zeeland är stora favoriter att vinna sin grupp. Kanada kan bli en tuff fight. Men man ska klara av att slå både Irland och Nigeria med hemmafansen i ryggen. Om ni hade missat det så leds laget sedan 2020 av ingen mindre än Tony Gustavsson från Sundsvall, med förflutet som tränare i bland annat Hammarby och GIF Sundsvall.

Odds på Australien 

Nedan ser du odds på Australien i Dam VM 2023, grupp B.

Odds: Australien i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Australien: Att vinna VM 13,00
Australien: Att nå final 7,00

Australiens styrkor 

Hemmaplan är givetvis en fördel för Australien, men man har också ett starkt lag där uppladdningen inför VM började fint. Då man i april slog England med 2-0 i London. En annan styrka ser ut att vara stabiliteten där alla lagdelar ser ut att vara välfungerande och stabila mot även de bästa landslagen i världen. Sen skadar det ju inte med att ha en spelare som kapten Sam Kerr i anfallet.  
 

Australiens svagheter 

Att spela på hemmaplan kommer med vissa extra krav och förväntningar. Frågan är om Australien är redo för detta? Man är ett bra lag som tog sig till semifinal i OS 2020, men ett extra favorittryck kan bli en börda när det börjar dra ihops sig till avgörande slutspelsmatcher. Lägg även till att man inte har spelat några tävlingsmatcher sedan 2021. Vilket lätt kan spegla sig ute på planen där de flesta av de bättre lagen är vana vid tävlingsmatcher.  

Australiens väg till VM 

Australien är som sagt en av värdländerna för dam-VM 2023, vilket innebar att man fick en direktplats till turneringen. 2023 har man vunnit fyra av fem träningsmatcher så formen ser just nu fin ut för laget. Så nu är det upp till Tony och laget att göra sig förberedda för turneringen när den drar igång i juli.  

Fakta och historik om Australien: 

Australien gör i år sitt åttonde VM. Kvartsfinal är det längsta som laget har nått, och det har hänt vid tre tillfällen. Flest landskamper genom historien har Clare Polkinghorne med sina 154 kamper, hon är dock fortfarande aktiv i Vittsjö GIK och även i landslaget, så denna siffra kan fortfarande förbättras. Bäste målskytt genom tiderna är en annan ännu aktiv spelare, nämligen kapten Sam Kerr, hon har krutat dit 62 mål på 119 landskamper.  

Spelschema, Australien

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback