Annons

Kanada - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Kanada

Hela spelschemat

Kanada brukar ha det ganska svårt att ta sig långt i fotbolls-VM för damer. Men sedan guldet i OS 2020, så bör man sikta ganska högt för dam-VM 2023. Man är tillsammans med Australien stora favoriter att ta sig vidare från grupp B. På pappret bör man slå både Nigeria och Irland, men om man inte har hittat formen så kan dessa motståndare bli ganska tuffa. Det är inga dussinnationer som vi pratar om här i grupp B.  

Odds på Kanada 

Nedan ser du odds på Kanada i dam VM 2023, grupp B.

Odds: Kanada i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Kanada: Att vinna VM 29,00
Kanada: Att nå semifinal 6,00

Kanadas styrkor 

Det finns en imponerande rutin bland flera av truppens spelare hos Kanada. Försvaren Lawrence från PSG har över 100 landskamper, Fleming på mitten spelar för Chelsea och har också över 100 kamper. Mittfältaren Schmidt har över 200 landskamper ändå står hon i lä av anfallsikonen Christine Sinclair som har gjort hiskeliga 323 landskamper. Det finns även fler spelare med en ryggsäck fylld med rutin. Och detta är verkligen lagets styrka rutinen ger ett oftast mycket väl fungerande lagbygge.  
 

Kanadas svagheter 

Sinclair fyller 40 i juni innan VM startar och frågan är om hon fortfarande har kapaciteten att producera mål mot de bättre landslagen. Hennes målproduktion har sakta sinat med åren i landslaget och i år har hon ännu inte nätat på fyra matcher. Vi ser inte heller att truppen kommer att innehålla någon annan pålitlig målskytt. Detta kan bli Kanadas fall om man ska gå långt under dam-VM 2023.  

Kanadas väg till VM 

VM-platsen säkrades genom andraplatsen i Concacaf-mästerskapen 2022. Där vann Kanada tre gruppspelsmatcher och semifinalen utan att förta sig. Innan USA blev försvara i finalen, där man förlorade med 1-0. Hittills i år har man spelat fyra matcher, vunnit en och förlorat tre. Så formen är just nu lite tveksam för laget.  
 

 

Fakta och historik om Kanada:

Dam-VM 2023 blir den åttonde gången som Kanada deltar i VM. Fjärdeplatsen 2003 är det bästa resultatet som man gjort, laget väntar fortfarande på en VM-medalj. I OS har det dock gått bättre. Man vann som bekant OS 2020 och så har man två bronsmedaljer från 2016 och 2012. Föga förvånade så innehar Christine Sinclair både rekordet för flest landskamper och flest målgörare. Hon har smällt in 190 baljor på sina otroliga 323 landskamper.  

Kommentarer

Feedback