Annons

Haiti - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Haiti

Hela spelschemat

Landet går in i dam-VM 2023 som debutanter och man är tippade att inte ha någon chans i grupp D. Motståndet är riktigt tufft med favoriterna England och utmanarna Danmark, samt Kina. Mycket ska nog till om Haiti inte lämnar sitt första VM utan att ta några poäng under gruppens tre matcher.  

Odds på Haiti 

Nedan ser du odds på Haiti i dam VM 2023, grupp D.

Odds: Haiti i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Haiti: Att vinna VM 1 001
Haiti: Att sluta bland de två bästa 501,00

Haitis styrkor 

Stommen i landslaget består av spelare som till vardags spelar fotboll i Frankrike. Och här finns det en viss kvalitet. Mittfältaren Melchie Dumornay har gjort en hel del mål i Reims och byter klubb till Lyon i sommar. Sean har laget en fin anfallsuppsättning som leds av lagkaptenen Nerilia Mondesir.  Det kan nog bli ett par gjorda mål framåt för laget under turneringens gång.  
 

Haitis svagheter 

Vi ställer oss frågande till vilken nivå laget försvarsspel håller och tror att man kan få det mycket tufft att hålla siffrorna nere med alla lagen i gruppen. Haiti har släppt in ganska många mål i många matcher och risken finns att det rinner i väg i öppningsmatchen mot England. En storförlust där kan lätt sätta sig på självförtroendet hos lagets defensiva spelare.  

Haitis väg till VM 

Vägen till sitt första VM var lite ovanlig för Haiti. VM-platsen säkrades genom ett speciellt slutspel mellan nationer från olika världsdelar. I sin grupp ställdes man först mot Senegal och där blev det en klar 4-0-seger för Haiti. I den avgörande matchen väntade Chile och där lyckades Haiti vinna med 2-1 efter två mål av Melchie Dumornay.  
 

Fakta och historik om Haiti:

Laget har aldrig deltagit i någon stor internationell turnering innan dam-VM 2023.  Däremot tar man ganska snabba steg uppåt på världsrankingen. 2010 var man rankat på plats 106 i världen. Nu lite drygt tio år senare, är man uppe på plats 53 i världen.  

Kommentarer

Feedback