Annons

Danmark - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Danmark

Hela spelschemat

Då var det dags för ett till nordiskt land i dam-VM 2023, Danmark. Det danska landslaget kommer från ett misslyckat EM där det blev respass redan från gruppen. Och senast man tog sig till VM var 2007. England blir nog en för tuff motståndare för laget, utan man lär istället få kampera mot Kina om andraplatsen i gruppen. Haiti bör man slå.  

Odds på Danmark 

Nedan ser du odds på Danmark i dam VM 2023, grupp D.

Odds: Danmark i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Danmark: Att vinna VM 51,00
Danmark: Att gå till kvartsfinal 4,00

Danmarks styrkor 

Det finns både rutin och spets i det danska landslaget. Kaptenen och storstjärnan Pernille Harder är en klasspelare, likaså Nadia Nadim. Även Signe Bruun har ett fint målfacit i landslaget. I offensiven finns även Vangsgaard från PSG. På mitten och i nacklinjen kryllar det av spelare med rutin och som till vardags spelar för stora klubbar ute i Europa.  
 

Danmarks svagheter 

Trots att man lär komma till VM med en fin trupp så ställer vi oss lite frågande till den danska offensiven. Harder rehabar fortfarande en svår skada och frågan är i vilken form hon hinner hitta innan VM? Nadia Nadim lär nog missa hela turneringen efter en korsbandsskada under årets säsong.  

Danmarks väg till VM 

Danskorna vann kvalgrupp E enkelt. Åtta vinster av åtta möjliga och med en målskillnad som skrevs till 40-2. Signe Bruun visade fin form och hon prickade in 13 baljor under kvalet. I år har man även laddat upp inför VM med fyra raka vinster, så formen ser fin ut för laget.  
 
 

Fakta och historik om Danmark: 

Danmark gör i år sitt femte VM och faktiskt det första sedan 2007. Som bäst har det blivit två kvartsfinaler 1991 och 1995. I EM har det dock gått bättre och där har man plockat hem två brons och ett silver. Katrine Pedersen har noterats för flest landskamper med 210 stycken. Bäste målskytt är landslagets nuvarande lagkapten Pernille Harder med 70 mål på 140 landskamper.  

Spelschema, Danmark

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback