Annons

Kina - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Kina

Hela spelschemat

Som vanligt kvalificerade sig Kina för fotbolls-VM för damer. Man har dock oftast svårt att ta sig vidare långt i slutspelsfasen. Nu är man utmanare bakom England tillsammans med Danmark om andraplatsen i gruppen. Den avgörande matchen kan även bli den första då man möter danskorna i öppningsmatchen av gruppen. Man ska slå Haiti utan några större problem.  

Odds på Kina 

Nedan ser du odds på Kina i dam VM 2023, grupp D.

Odds: Kina i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Kina: Att vinna VM 81,00
Kina: Att gå till kvartsfinal 4,50

Kinas styrkor 

Kina är ett landslag som ganska ofta spelar 0-0. Vilket tyder på att lagets defensiv håller ganska hög klass. Backlinjen är samspelt och man jobbar hårt för varandra i försvarsspelet över hela planen. Att hålla tätt bakåt och sedan pricka in något mål framåt lär bli lagets segerrecept under årets VM.  
 

Kinas svagheter 

Man har haft svårt att göra mål i många matcher, speciellt mot bättre motstånd. Både England och Danmark har defensiva kvalitetsspelare och vi tror att Kina kan få det tufft att få hål på dessa landslag. Ett stort frågetecken just nu till lagets offensiva kapacitet. 

Kinas väg till VM 

Man säkrade sin VM-plats genom att vinna de asiatiska mästerskapen 2022. Man vann klart sina två gruppspelsmatcher mot Taiwan och Iran. Sen slog man Vietnam med 3-1 i kvarten. I semin vann man en dramatisk straffsparksläggning mot Japan. Även finalen blev tuff och där satte Xiao yuyi det avgörande 3-2-målet på övertid.  
 

Fakta och historik om Kina: 

Kina gör sitt åttonde VM 2023. Men på senare år har man haft det svårt att ta sig långt i turneringen. Som bäst har det blivit ett silver 1999, där man förlorade finalen efter straffar mot USA. Flest landskamper genom tiderna har Pu Wei med 219 kamper. Flest mål har Sun Wen gjort med hela 106 baljor på 163 matcher. 

Kommentarer

Feedback