Annons

England - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, England

Hela spelschemat

Efter EM-segern i fjol så siktar nu England på att göra om bedriften i dam-VM 2023. Nu går man i VM som stora favoriter att gå vidare från gruppen. Ett litet men är dock att både Danmark och Kina är kapabla landslag som kan ställa till vissa problem för laget. Öppningsmatchen mot Haiti lär dock inte innebära några problem och redan där kommer England att koppla greppet om gruppsegern.  

Odds på England 

Nedan ser du odds på England i dam VM 2023, grupp D.

Odds: England i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
England: Att vinna VM 4,50
England: Att sluta bland de två bästa 3,10

Englands styrkor 

Laget har gått som tåget fram till april i år då det blev en förlust mot Australien. Innan dess gick man obesegrade under dessa två år. Lagets centrallinje är mycket stark med lagkaptenen och mittbacken Leah Williamson, Nobbs, Stanway, Kirby och Walsh på mitten. Samt Daly, Alessia Russo, Ella Toone och Beth Mead på topp.  
 

Englands svagheter 

Ett litet orosmoln är att flera rutinerade spelare har valt att lägga av det senaste året. Detta efter EM-guldet. Mittfältaren och härföraren Jill Scott med sina 161 landskamper kan komma att lämna ett tomrum efter sig på mitten. Sedan kan man även få vissa problem att ersätta målskytten Ellen Whites 52 landslagsmål.  

Englands väg till VM 

Man krossade allt motstånd i kvalgrupp D. Tio matcher blev till tio vinster och man släppte in ett enda mål, plus att man gjorde hela 80 mål framåt. Bäste målskytt blev Mead med 13 mål.  
 
 

Fakta och historik om England: 

I år gör England sitt sjätte VM och som bäst har det blivit en bronsmedalj 2015. 2019 kom man på en fjärdeplats. Fara Williams har flest landskamper med 172 stycken. Bäste målskytt genom tiderna är Ellen White med sina 52 mål på 113 kamper. 

Spelschema, England

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback