NBA 2023/24 är här och vi ska nu gå igenom vilka spelare som är NBAs bästa idag. Vem toppar årets lista över de spelare som håller till i världens bästa basketliga? Här följer Betting.se ranking med topp 10 spelarna i NBA 23/24 och vi börjar med plats 10 för att räkna ner till nummer 1. Är det något namn ni tycker saknas på listan?

Spela på NBA hos ComeOn!

Philadelphia 76ers spelare Joel Embiid fick priset som MVP 2022/23 och det var första gången som 29-åringen med kamerunsk bakgrund fick ta emot priset. I finalen slog han  Nikola Jokic och Giannis Antetokounmpo, som båda nu siktar på att lösa titeln som MVP i NBA.

Samtliga spelare finns inte oväntat med på vår topplista här, men på vilka platser hamnar trion? 

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 500 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 500 kr.

10. LeBron James - Los Angeles Lakers

Den 38-årige James fortsätter att pusha gränserna för sin prime till oöverträffade nivåer. Han kommer att bli den sjätte spelaren i ligans historia att nå sin 21:a säsong och kommer att vara en viktig pusselbit för mästerskapskandidaten Los Angeles Lakers.

James missade 27 matcher förra säsongen på grund av en skada i höger fot och fortsatte därmed en rad av otur för sin kropp som har gjort att han bara har spelat 278 av 389 möjliga matcher under ordinarie säsong sedan han kom till Lakers. Åldern börjar ta ut sin rätt här och därför placerar vi honom "bara" på plats 10 i listan.

Odds: NBA 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Över 30.5 poäng i snitt grundserien 5,50

9. Anthony Davis - Los Angeles Lakers

Anthony Davis glänste under den förra säsongen där han satte karriärens bästa field goal-procent (56,3%) och rebounds per match (12,5). Davis belönades med ett nytt 3 års-kontrakt värt 186 miljoner dollar och han förväntas altså fortsätta dominera i NBA och vara en vital pjäs för LA Lakers.

Efter två säsonger fyllda med skador där han missade 20 raka matcher under den förra upplagan så kom han tillbaka starkare än någonsin och ledde Lakers till finalen i Western Conference. Utan tvekan befinner sig nu 30-åriga Davis i sitt prime och blir en lirare att hålla ett extra öga på under 2023/24.

Odds: NBA 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Årets defensiva spelare 11,00

8. Shai Gilgeous-Alexander - Oklahoma City Thunder

Shai och Oklahoma City Thunder tog ett litet steg framåt förra säsongen när laget blev seedat som nummer 10 och tog en match från New Orleans Pelicans i play-in innan de förlorade mot Minnesota Timberwolves. Nu hoppas Gilgeous-Alexander och kompani kunna bygga vidare på förra säsongens framgångar.

Shai kommer från den bästa säsongen i sin karriär: 31,4 poäng per match på 51,0 % av kasten. Kommer hans effektivitet att hålla i sig? Gilgeous-Alexander såg ett lyft eftersom han ändrade sin spelstil. Han tog fler tvåpoängsskott än någon annan i ligan, minskade sina 3-poängsförsök från 5,3 till 2,5 per match - han sköt 34,5% jämfört med 30,0% året innan - och ledde ligan i gjorda frikast. Den stilen fungerade för honom förra året, men kan han göra det igen?

Odds: NBA 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Årets spelare för höndelser i slutminuter 9,00

7. Kevin Durant - Phoenix Suns

Det är dags för den första hela säsongen i Phoenix Suns för Kevin Durant, som endast spelade 8 matcher under grundserien ifjol innan de åkte ut mot mästarna Denver Nuggets. Durant visade fantastisk effektivitet i grundserien med sitt skytte (56%) samt en eFG på 61%vilket båda är det bästa hittills i karriären. Håller detta i kommer Phoenix Suns bli en utmanare vilket vi även ser på oddsen hos spelbolagen där laget i skrivande stund är fjärdehandsfavoriter till titeln.

6. Jayson Tatum - Boston Celtics

Tatum imponerade stort förra säsongen och blev rättvist uttagen till All Star-laget för fjärde gången i rad. Han fick även ta emot utmärkelsen som MVP för första gången i en All Star-match. Tatums Boston fick dock se sig besegrade i Eastern Conference-finalen mot Miami Heat.

Boston Celtics stjärna fortsätter att utvecklas till en riktig bjässe där han kommer från en säsong med 30 poäng i snitt per match. Man ska även lägga till att han gör ett fantastiskt jobb defensivt vilket gör att Tatum är en spelare som alla lag i ligan drömmer om att ha.

Odds: NBA 2023/24 Högsta odds Spelbolag
MVP regular season 10,00

5. Stephen Curry - Golden State Warriors

Curry hade en av de bästa offseasons i NBA där kanske bara Nikola Jokic var bättre. Nu går han in med sikte på att ta Golden State Warriors hela vägen samt plocka den femte ringen i karriären.

För tredje säsongen i rad var han den som gjorde flest 3-poängare i hela NBA, men med bristande kvalitéer hos sina lagkamrater samt en skada som Curry drabbades av räckte det inte hela vägen men vi tror på chans för revansch och GSW rankas nu som femte bäst i ligan.

Odds: NBA 2023/24 Högsta odds Spelbolag
MVP regular season 15,00

4. Luka Doncic - Dallas Mavericks

Doncic, som tillhört första laget i All-NBA de senaste fyra säsongerna, har en anmärkningsvärd blandning av ett briljant baskethjärna, styrka och skicklighet. Han är utan tvekan den bästa offensiva spelaren i spelet, men han går in i säsongen med mycket att bevisa efter att Mavs halkade bleka 2022/23.

Luka Doncic hade statistiskt sin bästa individuella säsong i karriären och det är det som gör att han hamnar högt i den här listan. Samtidigt är det svårt att lägga skulden på Luka gällande Dallas Mavericks misslyckande just med tanke på just hur briljant han var. Förtjänar helt klart bättre spelare runt omkring sig.

Odds: NBA 2023/24 Högsta odds Spelbolag
MVP regular season 6,00

3. Joel Embiid - Philadelphia 76ers

Efter att ha kommit tvåa de två föregående säsongerna vann Embiid sin första NBA MVP-utmärkelse 2022/23, samt tog hem en andra raka poängtitel. Det ledde dock inte till mer framgång i slutspelet. Philadelphia 76ers förlorade återigen i den andra omgången och föll i sju matcher mot Celtics.

Embiid har blivit ligans dominerande poängkungar. Han sköt karriärbästa 54,8% från fältet samtidigt som han avslutade med ett karriärhögta genomsnitt på 33,1 poäng per match. Med hans storlek, snabbhet och skicklighet är det inte en fråga om att stoppa Embiid - det är helt enkelt att göra livet svårt och hoppas att han har en dålig dag på jobbet.

Odds: NBA 2023/24 Högsta odds Spelbolag
MVP inkl slutspel 17,00

2. Nikola Jokic - Denver Nuggets

Den serbiska giganten Nikola Jokic förde sitt Denver Nuggets till NBA-titeln under föregående säsong och blev finalens MVP. Nu siktar han på att upprepa framgången med en ny fin upplaga där laget enligt oddsen ska vara med och slåss om ringen.

Ingen tvekan om att Jokic är en av de bästa basketspelarna i världen och kommer vara det under flera säsonger framöver. Han är i skrivande stund favorit till att bli MVP 2023/24.

Odds: NBA 2023/24 Högsta odds Spelbolag
MVP regular season 5,00

1. Giannis Antetokounmpo - Milwaukee Bucks

För första gången i sin karriär kommer Antetokounmpo att få spela tillsammans med en annan superstjärna efter att Milwaukee Bucks drog av en blockbuster för att förvärva Damian Lillard. Kan det att spela bredvid en Hall of Fame point guard öppna upp för Antetokounmpo än mer?

Antetokounmpo toppar den här listan på minsta möjliga marginal och det ska bli intressant om han och Bucks pallar trycket som favoriter under denna säsong.

Odds: NBA 2023/24 Högsta odds Spelbolag
MVP inkl. slutspel 15,00

FAQ: Bästa spelarna i NBA 2023/24

Här får ni svaren på de vanligaste ställda frågorna om de bästa spelarna i NBA.

Vem är NBAs bästa spelare genom tiderna?

Några som klassas som de bästa spelarna genom tiderna i NBA är LeBron James, Kobe Bryant och Michael Jordan.

Vem är den bästa svensken i NBA genom tiderna?

Bästa svensk genom tiderna är Jonas Jerebko.