Det är hög tid till att ranka de 10 bästa spelarna i NHL 2023/24. Vilka är NHLs bästa spelare idag? Är någon svensk med bland de 10 bästa i världens största hockeyliga? Är Connor McDavid ohotad etta? Följ med när vi på Betting listar topp 10 bästa spelarna i NHL!

Spela på NHL hos ComeOn!

Vi kan redan här avslöja att spelare som prenumererat på platserna i denna topplista inte finns med denna säsong. Jag talar såklart om Alex Ovechkin och Sidney Crosby som varit med länge nu och dominerat borta i Nordamerika. Båda spelarna börjar komma upp i åldrarna och närma sig slutet på karriären, vilket är lite deppigt men samtidigt har vi en otrolig hög nivå där ute bland de som nu ska försöka slå sig in på denna prestigefyllda rankinglista.

Den stora frågan är inte bara vem som är NHLs bästa spelare, utan vilken svensk spelare som idag rankas högst upp på denna lista. Det är nu dags att bjuda på svaren på frågorna och vi börjar med plats nummer 10 för att räkna ner till världens just nu bästa hockeyspelare!

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 500 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 500 kr.

10. Adam Fox, Back - New York Rangers

Adam Fox tar sig välförtjänt in på den här listan då han under flera säsonger hållit en otroligt stabil nivå och varit en av de bästa backarna. Redan under sin andra säsong i NHL (2021) tog Adam Fox hem Norris Trophy, utmärkelsen för årets bästa back.

Under den senaste ceremonin fick den amerikanska backjätten nöja sig med en andraplats, där vår svensk Erik Karlsson vann omröstningen. Något mer som imponerar gällande New York Rangers defensiva klippa är poängskörden där han stått för 70 pinnar+ flera säsonger i rad.

När denna artikel skrivs står Fox på 285 spelade matcher, där han gjort 235 poäng. Han är också en spelare som höjer sig till slutspelet, där han på 30 matcher så här långt snittar över 1 pinne/match.

Odds: NHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinner James Norris Memorial Trophy 7,40

9. Victor Hedman, Back - Tampa Bay Lightning

På plats 9 har vi Modo-sonen och vår 32-åriga svenska stjärnback som under sommaren 2009 lämnade Örnsköldsvik för Florida-klubben. Endast en kortare utlåning till Barys Astana i KHL under lockouten 2012/13, annars har Hedman varit klubben trogen fram tills idag.

Han må ha en sämre säsong bakom sig, vilket gjorde att en topp 3-placering i Norris Trophy-omröstningen missades för första gången på sju säsonger. Vi får dock inte glömma att han vunnit den utmärkelsen samt Conn Smythe Trophy, men även lyft Stanley Cup-bucklan vid två tillfällen.

Victor Hedman har haft lite problem med skador men vi räknar med att den rutinerade backen kommer resa sig igen och fortsätta vara dominant under de sista säsongerna i NHL-karriären för sitt Tampa Bay Lightning

Odds: NHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinner James Norris Memorial Trophy 29,00

8. Nikita Kucherov, Right Winger - Tampa Bay Lightning

Nästa spelare på denna topplista är lagkamraten till den föregående, nämligen den ryske stjärnan Nikita Kucherov. Tycker helt klart att han är Tampa Bays bästa spelare idag och han kommer med en kanononsäsong i ryggen där han gjorde 113 poäng, vilket var tredje bäst i ligan.

Detta var den tredje säsongen som Kucherov löste 100 poäng eller mer. Den bästa var 2018/19 då han gjorde hela 128 poäng och blev belönad med Hart Trophy. Kucherov tar Lightnings spel i Power Play till en toppnivå där han är otroligt vass.

Fjärde flest power play-poäng blev det förra säsongen, när han landade på 50. Vi räknar med att den 30-åriga ryssen blir svårstoppad i sina bästa år. Långt ifrån omöjligt att han eventuellt kommer klättra på den här listan till nästa år.

Odds: NHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Över 108.5 poäng i grundserien 1,90

7. Matthew Tkachuck, Right Winger - Florida Panthers

Matthew Tkachuk stal showen under större delen av slutspelet ifjol. Han hjälpte till att leda Florida Panthers till Stanley Cup-finalen med 24 slutspelspoäng och fyra matchvinnande mål.

Tkachuk var också bra under grundserien och hade det bästa året i sin karriär. Hans 109 poäng var sjätte flest i ligan och han slutade på tredje plats i Hart Trophy-omröstningen den gångna säsongen.

Med back-to-back 100-poängssäsonger, vem vet var Tkachuk tar sin nivå härifrån? Vid bara 25 års ålder ser det ut som om han kommer att vara en stjärna i NHL under många år framöver.

6. David Pastrnak, Right Winger - Boston Bruins

Den tjeckiska stjärnan med förflutet i bland annat Södertälje SK hamnar utan tvekan högt upp på listan över de bästa spelarna i NHL 2023/24. 

Boston Bruins Pastrnak är en av världens främsta målskyttar och gjorde näst flest mål i ligan den gångna säsongen med hela 61 fullträffar. Han hade ett fantastiskt år och överträffade sina tidigare facit i mål, assist och poäng. David gick från 77 poäng 2021-22 till 113 poäng förra året.

Tjecken ger sig själv många möjligheter att göra mål varje gång han är ute på isen. Förra säsongen ledde han ligan när det gäller skott och matchvinnande mål och slutade tvåa i omröstningen om Hart Trophy.

Odds: NHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Över 93.5 poäng i grundserien 1,90

5. Auston Matthews, Center - Toronto Maple Leafs

På grund av en något sämre säsong i ryggen hamnar Auston Matthews "bara" på plats fem i den här listan. Efter en säsong 2021-22 där han vann Hart och Rocket Richard Trophy, hade Matthews sin lägsta målskörd på fyra år. Han avslutade förra säsongen med 40 mål och 85 poäng på 74 spelade matcher.

En stor anledning till att han tappade poäng var hans skottprocent, som var den lägsta under hela hans karriär på bara 12,2%. Om han kan ta fler skott under den kommande säsongen bör hans totala antal mål klättra uppåt en bit igen.

I skrivande stund är Toronto Maple Leafs favoriter enligt oddsen att vinna Stanley Cup 2023/24, men då krävs att den här herren steppar upp till samma nivå som för någon säsong sedan.

Odds: NHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Över 51.5 mål i grundserien 1,90

4. Cale Makar, Back - Colorado Avalanche

Cale Makar har åstadkommit en hel del i ligan redan vid 24 års ålder och är på god väg att bli en av de bästa spelarna i NHL:s historia.

Under sin första säsong i ligan vann Makar Calder Trophy som ligans bästa rookie. Han har sedan följt upp det med en Norris Trophy, en Stanley Cup och en Conn Smythe Trophy. Makar har också slutat topp tre i Norris Trophy-omröstningen under var och en av de tre senaste säsongerna.

Trots att Makar missade mer än en fjärdedel av säsongen förra året slutade han ändå sexa bland försvararna med 17 mål. Det råder ingen tvekan om att Makar kommer att vara en toppförsvarare i Colorado Avalanche under många år framöver.

Odds: NHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinner Hart Memorial Trophy 23,00

3. Leon Draisaitl, Center - Edmonton Oilers

Leon Draisaitl har varit en av de bästa spelarna i NHL ett tag nu. Under sina fem senaste säsonger har han passerat 100 poäng i fyra av dem.

Draisaitl hade sin bästa säsong hittils i fjol med 128 poäng, som alltså var ett karriärrekord och var näst flest i ligan. Han har visat sig vara ett stort hot i powerplay och ledde ligan i powerplay-mål för andra gången i sin karriär förra säsongen.

Den tyska stjärnan har också varit en storspelare i play offs. På 49 slutspelsmatcher har han gjort 31 mål och 77 poäng.

Odds: NHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Gör flest mål i Pacific Division 2,85

2. Nathan MacKinnon, Center - Colorado Avalanche

Nathan MacKinnon hade ett otroligt år den gångna säsongen. Han noterades för karriärhöga 111 poäng på bara 71 matcher.

MacKinnon har aldrig vunnit Hart Trophy men har varit nära vid flera tillfällen. Han slutade femma förra säsongen och slutade tvåa i omröstningen 2018 och 2020. Nathan går in på sin 11:e säsong i NHL den kommande säsongen, men kommer ändå bara att vara 28 år gammal.

Den kanadensiske centern är en av de mest konsekventa spelarna i ligan. Under de senaste sex säsongerna har han visat varför han är en av de bästa spelarna i dagens NHL. Om han kan hålla sig frisk kommer han att passera 100 poäng många gånger under de kommande fem till sju säsongerna.

Odds: NHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Att göra över 40,5 mål 1,94

1. Connor McDavid, Center - Edmonton Oilers

Connor McDavid är inte bara en av de bästa NHL-spelarna 2023-24 har att erbjuda, utan han är också redan en av de bästa spelarna i NHL-historien.

McDavid avslutade förra säsongen med rekordhöga 153 poäng. För att sätta det i perspektiv är han bara den sjätte spelaren någonsin i ligans historia att nå 150-poängsmarkeringen. McDavid vann mål, assist och poängligan förra året för första gången i sin karriär.

Edmonton Oilers superstjärna är bara 26 år gammal och har redan vunnit tre Hart Trophies, fyra Ted Lindsay Awards och fem Art Ross Trophies. Han är ligans bästa spelare med bred marginal och kommer att vara det under det kommande decenniet. Det råder ingen tvekan om att McDavid är den bästa NHL-spelaren inför säsongen 2023-24.

Odds: NHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinner Hart Memorial Trophy 1,98

FAQ: Bästa spelarna i NHL 2023/24

Här får ni svaren på de vanligaste ställda frågorna om de bästa spelarna i NHL.

Vem är NHLs bästa spelare genom tiderna?

Wayne Gretzky rankas som den bästa hockeyspelaren genom tiderna, men Connor McDavid är i dagsläget den bästa spelaren i NHL.

Vem är den bästa svensken i NHL genom tiderna?

Bästa svensk genom tiderna är enligt NHL.com Nicklas Lidström.