Reklam

Sporting Gijón - Rayo Vallecano: Över 2,5 Mål

Matchcenter
24 mars 2018 at 20:45 - Fotboll, Spanien - Segunda División
Estadio El Molinon
24 mar 2018 at 08:58 (Uppdaterad 25 mar 2018 at 21:50) 24/03
62
0
Chans (över-under): 53-47%
Spelvärde: 106,00%
Lägsta spelbara odds: 1,89
Units: 5/10
Hit/Miss:
Betfair Sportsbook Spela nu hos Betfair Sportsbook
Toppmatch i den spanska andraligan under lördagen där Sporting Gijon tar emot Rayo Vallecano hemma på El Molinon. Hemmalaget jagar en direktplats till La Liga och därför tror jag vi får se en underhållande match med många mål.

Sporting Gijon har visat riktigt fin form den senaste tiden då laget klättrat upp till en fjärdeplats i tabellen efter fyra raka vinster på kontot. Siktet är inställt på en direktplats till La Liga och därför är kvällens match extra viktig. Det är nämligen Rayo Vallecano som placerar sig på en av de två direktplatserna så här har Sporting ett gyllene tillfälle att krympa avståndet. Stark vinst i senaste omgången mot Huesca (2-0) där Sporting dessutom höll sin sjätte raka nolla. Något magiskt försvarsspel tycker jag dock inte att man har, det är mer tillfälligheter. Huesca vaskade fram många heta lägen och hade även ett skott i underkant ribba för att spräcka nollan. Idag är det ligans vassaste offensiv som kommer på besök till El Molinon så här tror jag inte att hemmalaget kommer hålla tätt bakåt. Mittback Alex Perez är tillbaka hos hemmalaget förvisso men Fede saknas fortfarande och det är ett tungt defensivt avbräck.

Rayo Vallecano hade en tuff start på säsongen men har trummat igång ordentligt och toppar just nu tabellen, på samma poäng som Huesca. En direktplats till La Liga just nu alltså men Rayo kan absolut inte slå sig till ro och tro att detta är klart. Det är otroligt jämnt i Segundan så att Rayo skulle åka till El Molinon för att nöja sig med en pinne köper jag inte alls. Vinst i senaste omgången mot tajta Reus (3-2) och det tycker jag säger det mesta om Rayo denna säsong. Ruskigt vassa i offensiven men defensivt håller de inte alls samma klass. Raul De Tomas stod för samtliga målen mot Reus och tillsammans med spelare som Embarba, Bebe, Trejo och Javi Guerra så har de väldigt många alternativ framåt. Defensivt ser det dock inte lika roligt ut och de har fortfarande rutinerade mittbacken Amaya på skadelistan. Det är en defensiv som kommer bli hårt testad idag då Sporting Gijon sällan håller tillbaka på hemmaplan.

Talar för spelet:

  • Rayo Vallecano har en av ligans absolut vassaste offensiv. 53 mål framåt på 31 omgångar är bäst i hela Segundan så här långt.
  • Sporting Gijon har visat en grym målform på hemmaplan på slutet med 13 mål på de fem senaste hemmamatcherna.
  • Sporting Gijon jagar en direktplats till La Liga och kommer inte nöja sig med annat än seger mot just Rayo Vallecano. Det borde ge oss en bra matchbild.
  • Defensiva avbräck hos båda lagen då vi stryker mittbackar Fede och Amaya till dagens match.

/[email protected]

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Världens största spelbörs
  • Även poker & casino

Kommentarer

Feedback