Reklam

Djurgården - Hammarby: 1

Matchcenter
4 april 2021 at 13:00 - Fotboll, Sverige - Svenska Cupen
Tele2 Arena
2 apr 2021 at 17:30 (Uppdaterad 4 apr 2021 at 14:56) 02/04
7
0
Chans (1-X-2): 60-5-35%
Spelvärde: 120,00%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Hit/Miss: 0-1
10bet Spela nu hos 10bet

Det blev mer dramatiskt än vad många trott när Hammarby tog emot Trelleborgs FF i den försenade kvartsfinalen av Svenska Cupen. Först efter förlängning kunde ”Bajen” avgöra och därmed ta sig till semifinal. Där väntar sedan tidigare Djurgårdens IF och därmed blir det Svenska Cupens andra Stockholmsderby och det lär därför vara mycket känslor på spel. Matchen spelas redan nu på söndag och skulle egentligen avgjorts tidigare. Men på grund av smittspridning i Hammarby är det först nu som matchen kan spelas.

Djurgården har ett mycket intressanta lag i år

Bosse Andersson har inte legat på latsidan detta transferfönster och laget har sett väldigt starka ut under försäsongen. I gruppspelet blev det tre raka segrar och 12-1 i målskillnad. I kvartsfinalen avfärdades Östersunds FK enkelt med 3-0. Dessutom har Djurgården spelat tre träningsmatcher och vunnit samtliga. Djurgården vann Svenska Cupen 2018 och har nu chans att nå finalen igen. I så fall väntar BK Häcken. DIF är favoriter att ta sig vidare men har de senaste åren haft alldeles för mycket nerver i derbyn.

Hammarby jagar sin andra titel någonsin

Hammarby vann SM-guld 2001 men i övrigt har det inte blivit någon titel sedan klubben grundades 1897. Nu är laget en match från sin första final sedan 2010 och att slå rivalen Djurgården i en semifinal borde garanterat ge en boost inför premiären borta mot Malmö FF. I gruppspelet vann ”Bajen” de två första matcherna mot AFC Eskilstuna och Oskarshamn komfortabelt. I derbyt mot AIK blev det tuffare men trots en man mindre kunde AIK vinna. Därefter drabbades laget av smittspridning och matchen mot Trelleborg kunde inte avgöras förrän i torsdags. Det krävdes förlängning för att avgöra men Hammarby redde till slut ut anstormningen från de skånska gästerna och kunde vinna mot TFF med 3-2.

Speltips - Vem vinner Stockholmsderbyt?

Djurgården vann senaste gången lagen möttes i cupen men har samtidigt inte vunnit på fyra försök. Dock har man ett väldigt starkt lag inför säsongen och har sett strålande ut. Med den nya värvningen i försvaret ser det också bättre ut defensivt på bredden och det är inte förvånade om DIF utmanar om guldet i Allsvenskan 2021. Kan de också mäkta med att nå finalen? Visst har Hammarby också imponerat men vi tror Djurgården är snäppet vassare. Därför spelar vi också Djurgården att vinna över Hammarby.

Djurgården vinner över Hammarby i Svenska Cupens semifinal.

  • Höga limiteringsgränser
  • Ute med odds tidigt
  • Bra sportprodukt

Kommentarer

Feedback