UFC eller mixed martial arts (MMA) som sporten i sig heter är en kampsport som på senare tid blivit mer och mer uppmärksammad i Sverige. En stor anledningen till detta är på grund av svenske Alexander Gustafsson. Han har gjort stora avtryck inom sporten nationellt och även internationellt.

När man spelar på UFC spelar man oftast på en vinnare. Man kan även spela på hur någon av de två slagskämparna ska vinna. Antingen genom knockout, teknisk knockout och submission.

Missa inte odds på UFC 263!

Om UFC

Det finns åtta olika viktklasser man tävlar i där den lättaste kallas flugvikt och tyngsta tungvikt. Det är vad som bestämmer vilken klass du får lov att tävla i. Så en fighter i flugvikt kommer aldrig att möta en tungviktsfighter.

Utrustningen man som är tillåten är godkända kortbyxor, tandskydd, suspensoar och handskar. Det skiljer sig lite på vanliga boxningshandskar och de som används inom UFC. Anledningen är att det är tillåtet med grepp så därför är handskarna betydligt mindre.

Matcherna utkämpas i en bur med åtta kanter. Väggarna är av vinylbeklädda metallnät och buren sitter på en plattform 1,2 meter över marken. Alla ronder är fem minuter långa med en paus på en minut mellan varje rond. En vanlig match pågår under tre ronder förutom titelmatcher där pågår matcherna i fem ronder.

Hur vinnaren utses

Det finns många olika sätt en vinnare kan utses på. Många är lite krångliga att förstå om man inte får dom förklarade ordentligt. Här nedan kommer en komplett förklaring över de olika termer som används i sporten.

  • Knockout: När fightern får ett slag eller spark så att denne blir medvetslös eller inte kan fortsätta matchen.
  • Submission: När en fighter klappar tydligt, i marken eller på den andra fightern betyder det att fightern ger upp.
  • Teknisk Knockout: Det finns tre olika typer av tekniska knockouter. Domaren bryter matchen, ringläkaren bryter matchen eller tränaren bryter matchen.

Skulle inte matchen vara avgjord innan alla tre ronder är färdiga kommer det att vara upp till domarna att utse en vinnare. Då räknar dom på slag och sparkar, bur-kontroll, aggressivitet och grappling (när man använder händer som greppverktyg).

Tips och råd

Skulle du vara intresserad av att spela på UFC, se då till att ta reda på hur de som ska slåss mår, form och så vidare. Detta är en av de sporter där dagsformen är otroligt viktigt. Precis som med de flesta andra individuella sporterna. Sedan är det många som tycker det är kul att oddsa på sin egen favorit. Gör inte det, oddsa med hjärnan istället för hjärtat.

Betsafe har ofta ett brett utbud på de aktuella UFC-matcherna och de erbjuder allt som oftast grymma odds.