Intresset för att betta på Esport växer för varje dag som går. Även om Esport funnits i över 30 år är det sedan 2010 som sporten har växt helt enormt. Du kan oddsa på flertalet spel och det pågår matcher dagligen som du kan spela på. Det mest populära är att spela på större turneringar och under 2017 finns det över 50 major turneringar att oddsa på. Den största turneringen är League of Legend World Championship som har mest tittare och även störst prispott med sina fem miljoner dollar. Finalen 2016 sågs av över 40 miljoner tittare.

1X2 – Vinnare 3-vägsspel
I fotboll, hockey och de flesta andra sporter kan du spela på vilket lag du kommer vinna matchen. Detta gäller även i esport där vissa spel som CS:GO kan sluta med oavgjort resultat innan övertiden drar igång. Här spelar du på att hemmalaget eller bortalaget vinner matchen eller att den slutar oavgjort.

Moneyline/Vinnare tvåvägsspel
Detta fungerar som 1X2 med den stora skillnaden att oavgjort inte existerar. Om matchen skulle sluta oavgjort så får du pengarna tillbaka. Det finns även varianter av moneyline där du kan spela på en vinnare inklusive förlängning. Skulle matchen då sluta oavgjort får vi ändå fram en vinnare i förlängningen.

Vinnare av ett mästerskap/långtidsspel
Inför större turneringar kan du spela på vem tror kommer att kamma hem mästerskapet. Vi rekommenderar att du läser på om lagen innan du lägger ditt långtidsspel.

Kartor
När du tittar på spel som CS:GO, Dota 2, King of Glory eller LoL så har du en spelplan som karta. Några av spelen du kan betta på är vem som kommer vinna minst 1 karta, över/under på totalt antal kartor och resultat på en karta.

Handikapp
Som med alla andra sporter går det att spela på esport med handikapp. Då spelar du till exempel på att ett lag ska ligga under vid matchstart men ändå vinna matchen. När ett lag är stora favoriter och du tror de kommer vinna överlägset är det lämpligt att spela med handikapp.

Rätt resultat
Här är det bokstavligen vad det låter. Tippa rätt slutresultat innan matchen. Det kan kännas svårtippat men det är här du hittar de största oddsen.

Flest kills
I majoriteten av sportspelen så handlar det i princip om att döda motståndarens spelare. Därför går det att betta på det lag eller den spelaren som du tror eliminerar flest motståndare.

Sportbonus

Annonce

Krav på 1x fastställt spel med minimum insats 50 kr för att få spelkrediterna | Exkluderingar gäller för spel, minsta odds och betalningsmetoder | Insatser i spelkrediter exkluderas vid utbetalningar | Regler, villkor och tidsbegränsningar gäller |

Omsättningskrav: 0.00x bonus till minsta oddset 1,20.Du måste omsätta 0 SEK för att frigöra hela bonusbeloppet

Ytterligare villkor: Endast för nya kunder bosatta i Sverige. En kvalificerad insättning på 50 SEK eller mer från det att kontot registrerades ger spelaren rätt att inom 30 dagar ta del av erbjudandet om 100% i spelkrediter till ett matchande belopp, upp till max 1.000 SEK. Vid mottagande av erbjudandet kommer spelkrediterna att läggas på saldot på spelkontot där dessa medel inte kan tas ut. Endast ett öppningserbjudande per kund för alla Bet365’s produkter. För att kunna använda spelkrediterna behöver du först ha fastställda kvalificerande spel till värdet av insättningen (Max 1000 SEK) inom 60 dagar från att erbjudandet mottogs. Endast kvalificerande spel efter mottagande av erbjudandet räknas mot kravet. Det är inte tillåtet att använda betalningsmetoderna Neteller, Skrill, Skrill 1-Tap eller ”by Skrill” vid mottagande av erbjudandet med spelkrediterna. För att det ska gälla krävs det att du har verifierat ditt konto med två accepterade utgörande dokument. Se fullständiga regler och villkor för mer information. För att kunna lösa ut spelkrediterna måste vissa kriterier uppfyllas: Minst ett spel måste ha oddset 1.20 (1/5) eller högre. Vid kombination av marknader och matcher där det endast kan bli tre utfall, 1x2 te.x och spel har placerats på flera utgångar, liveodds eller före matchen räknas endast det första lagda spelet. Vid händelse av att ett spel stängs i förtid räknas endast den återstående aktiva insatsen. Vid ändring av ett spel med funktionen ”Ändra spel” räknas insatsen för det nya spelet. Spel som inte kommer att räknas är: Fullt stängda spel, Gaming, Direktspel, Annulerade spel, Liveoddsspel som fastställs som en push eller spel placerade via Bet365’s speltjänst via telefon. Spelare kan inte göra uttag på spelkrediter som inte är omsatta och kan inte användas på vissa produkter, erbjudanden och speltyper. Se fullständiga regler och villkor för erbjudandet för full översikt. Om ditt konto är inaktivt 90 dagar i rad kommer spelkrediterna att makuleras. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas.

Villkor och krav: Referera till Bet365 för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

18+, regler och villkor gäller.

 

Är e-sport verkligen en riktigt sport?

Denna frågan har cirkulerat ändå sedan e-sport började tas på allvar men folk är fortfarande väldigt oense. Frågan är vart man egentligen drar gränsen. Argument som "Man måste bli svettig", "De sitter bara framför datorn, det klarar vem som helst" är ofta förekommande.

Ska en virtuell värld verkligen få lov att kallas sport? Med tanke på hur mycket tid utövarna verkligen lägger ner på träning och förberedelser tycker vi att det borde kallas en sport. Det är inte längre en hobby, det är en sysselsättning på heltid, det är proffs vi snackar om. Jämför med snooker och biljard, de behöver inte kondition för att tävla, utan åratal av träning, precis som i e-sporten.

 

Tips till dig som tänkt spela på e-sport

Med grundläggande kunskaper om spelet kommer du långt. Men för att ta det där extra steget och känna sig riktigt bekväm med att oddsa på e-sport krävs det lite till. Med en god förståelse till spelet man tänkt oddsa på och kunskap om hur tabellen/ligan ser ut samt hur senaste resultat och så vidare sett ut kan man känna sig säker på sin sak.

Dessutom kan man följa många av stjärnorna inom e-sporten under deras livestream och på så sätt märker man hur deras dagsform ser ut att vara.

Sedan är det bara att sätta igång, e-sport är mer underhållande än vad man tror!