Baseboll är en stor sport i Nordamerika, Sydamerika och även i Östasien. Den spelas med basebollhandske och slagträ, där målet är att slå så långt som möjligt, springa runt en plan och plocka poäng.

Spelet går ut på att utelaget ska kasta bollen förbi slagmannen och därav göra så att innelaget inte kan slå bollen och plocka poäng. Personen som kastar bollen för utelaget kallas för pitcher och är en av de viktigaste spelarna i ett lag. En slagman har tre chanser på sig att träffa bollen och misslyckas blir han bränd och får gå och sätta sig på bänken igen. Skulle han träffa bollen gäller det att springa till första basen eller fler beroende på hur långt slaget var.

Det finns totalt fyra baser som är formade i en kvadrat som står på sin spets. Poäng får man genom att avancera mellan de fyra baserna och undvika att bli bränd. Utelaget kan alltså inte plocka poäng utan det göra bara innelaget.

 

Begrepp som är bra att känna till


  • Hit - när slagmannen träffar bollen och bollen inte fångas i en lyra. Slagmannen måste sedan hinna till första bas innan han blir bränd.
  • Double play - innebär att utelaget bränner två spelare samtidigt.
  • Bean Ball - när pitchern kastar en boll mot slagmannens kropp och huvud. Detta görs för att få slagmannen och motståndarlaget ur balans.
  • Homerun - när man slår bollen utanför staketet och därför kan jogga runt baserna och ta poäng.
  • Hit and run - ett taktiskt spel som innebär att slagmannen sätter bollen i spel till varje pris. Sen försöka få de andra löparna att hinna varsin bas samtidigt som slagmannen själv ska ta sig till första bas.
  • Slide - en slide är när någon från innelaget springer till en bas och slänger sig den sista metern för att bromsa upp farten. Detta görs inte på första basen eftersom man får springa igenom den.
  • Hit by pitch - om slagmannen träffas av bollen på kroppen får slagmannen gå till första bas.

 

Att oddsa på baseboll

Vanligast när man spelar på baseboll är att spela på vinnare. Eftersom en basebollmatch aldrig kan sluta oavgjord kan man inte heller spela kryss. Om en match skulle vara oavgjord efter fulltid fortsätter man helt enkelt tills ett av lagen vinner.

Det finns nog ingen sport i hela världen där man är så noga med statistik som på baseboll. Det är bara att tacka och ta emot, denna information kan du i sin tur använda för att lägga dina spel. Att följa en basebollmatch kan många gånger blir långtråkigt men som med all sport så höjer ett odds spänningen något otroligt. Att oddsa på sporten är inte heller svårt utan det krävs bara grundläggande kunskaper och en intresse för att lära sig mer. Det kommer man riktigt långt på.

[bookmaker_bonus id=17]

Paddypower är ett av många spelbolag som erbjuder odds på baseboll. Det är dock inte många som erbjuder lika höga odds som just Paddypower så därför rekommenderar vi dig som vill spela på baseboll att ta en titt på deras utbud. För att läsa en fullständig recension om spelbolaget kan du klicka här.