Handboll är en fysisk sport fylld av varianter och massor av olika strategier. Det är en sport som är mycket underhållande att titta på och givetvis riktigt kul att oddsa på. Det är en sport som har många likheter med basket men är lite mer explosiv. Att det svänger rent resultatmässigt i en handbollsmatch är otroligt vanligt och framför allt i Elitserien där det ofta är väldigt tighta matcher. Det är alltså en ganska svår sport att oddsa på då resultatet ofta är svårt att förutspå.

Men som i alla andra lagsporter kan man gå efter hur laget presterat de senaste matcherna, hemmaplansfördel, nyckelspelare heta eller skadade, ja det finns massor av faktorer som givetvis kommer att påverka utfallet av resultatet.

 

Handbollens historia

Handboll var länge en väldigt enkel sport, där man kan jämföra den som doppbollen man spelar på idrotten i plugget. Det spelades på fotbollsplaner och var elva spelare mot elva. Det var först mot slutet av 1800-talet som handbollen började utvecklas till sporten som vi känner till idag. Ett centrum för handbollens utveckling har varit Danmark och även i stora delar Tyskland. Sverige har även de varit med på ett hörn och utvecklat handbollen.

Idag spelas en handbollsmatch i 60 minuter uppdelat på två halvlekar. Från varje lag är det sex spelare plus en målvakt på planen samtidigt. Undantaget är om något av lagen skulle dra på sig en utvisning då man får spela i numerärt under/överläge.

[bookmaker_bonus id=1]

 

Tre nyttiga tips

Som med alla sporter du tänkt oddsa på så är det alltid bra att ta reda på tidigare resultat och så vidare. Det är gratis och något som kommer hjälpa dig att lägga vinnande spel.

Följ matchen, antingen live eller på på tv/datorn. Att lägga live odds på handboll är inte bara väldigt roligt utan också ett bra sett att vinna pengar med hjälp av sin kunskap.

Över/underspel brukar ofta ha relativt bra odds. Gör din bedömning grundat på tidigare resultat och antal mål. Lägg sedan det odds som du tror mest på och det som känns mest spelvärt.

 

Ta hjälp av statistik

Handboll är inte bara en stor sport i Sverige, många europeiska ligor håller hög och vissa högre klass än Sveriges Elitserien. Men den gemensamma nämnaren för i princip alla toppligor är att de är otrolig jämna och det är svårt att hitta "säkra" matcher. Därför är vår rekommendation, som nämnt ovan, att spela på över/underspel. Lycka till!