Basket är en av de mest utövade sporterna i hela världen och man räknar att det finns ungefär 400 miljoner registrerade spelare. Det är en kontaktsport som är väldigt fysiskt krävande.

Man spelar fem mot fem och inomhus på en plan som är 28 x 15 meter. Korgen hänger 3,05 meter upp i luften så bara där förstår man vilken oerhörd spänst basketspelarna har. Det finns en hel del olika linjer man måste hålla koll på. Framförallt trepoängslinjen, den är formad som en halvcirkel med radien 6.75 meter från korgens mittpunkt.

Mest underhållande formen av basket hittar man i Nordamerika, eller närmare bestämt USA. Det finns bara ett lag från Kanada i ligan nämligen. NBA som är namnet på ligan har världens bästa basketspelare, precis som i hockeyn så det är inte särskilt konstigt att de är den bästa ligan. Det är otroligt underhållande att se spelare som är två meter långa och 110 kilo tunga lyckas hoppa upp och stenhårt dunka bollen i korgen. Basketen har blivit lite av en showsport och kanske är en av faktorerna till att den är såpass omtyckt.

 

Några saker att tänka på när du spelar på basket

Gör en bakgrundskoll, titta hur de senaste resultaten sett ut, vilka spelare som varit heta samt vilka som inte är i lika bra form. Alla dessa små detaljer kommer bara hjälpa dig att ta ett beslut som höjer dina chanser till vinst. Kolla hur lagen är placerade i ligan, senaste mötet mot varandra, hemmafördel och så vidare. Ni förstår kontentan.

Att spela på vilket lag som vinner i form av 1X2 spel är inte alltid det lättaste. Spelar egentligen ingen roll vilken sport du spelar på, allt kan hända. Men är det någon sport där man bör spela 1X2 är det just på basket. Då formen på spelarna är lättillgänglig och det allt som oftast går att få en riktigt bra överblick över hur matchbilden kommer se ut.

 

Rasism inom basketen

Tyvärr finns det en lång historia med rasism inom sporten. Rasismen har på senare år blivit mindre men förekommer ändå med jämna mellanrum. Den 29 april 2014 är ett exempel när ägaren Donald Sterling blev avstängd på grund av rasistiska uttalanden och blev tvingad att sälja klubben. Ett samtal med hans fru läckte där han bland annat berättade hur illa det var att ta in afro amerikanska spelare i ligan.

 

Vilka spelformer finns det att spela på?

Som sagt är den vanligaste spelformen 1X2 men det finns mängder av andra spel. Du kan spela på vilka som vinner halvtid/fulltid, vilket lag som kommer först till 20 poäng, hur stor vinstmarginalen kommer att vara och vilket lag som gör flest poäng under en quarter.

Detta är några av de enklaste spelen att förstå och det är bara att gå in på valfri basketmarknad och klicka sig runt. Man kommer hitta hur mycket som helst att spela på.

Mest underhållande är det givetvis att spela på en match man följer. Det ökar underhållningsvärdet och sätter en otrolig spänning i matchen.

[bookmaker_bonus id=30]

 

Håll utkik efter kampanjer

Basketkampanjer kan vara i form av riskfria spel, gratisspel eller kanske förhöjda vinster. Kampanjerna har alla en sak gemensamt, de är värda att ta del av. Så kolla med spelbolaget du tänkt spela på om de erbjuder kampanjer på basket. Något som är kostnadsfritt och ofta resulterar i förhöjda vinster och minimerande av förluster.