Tennis uppfanns av den brittiska majoren Walter Clopton Wingfield 1873 och har sedan dess varit en otroligt populär sport i många delar av världen. Tanken med tennis var att det skulle vara en sport som passar både kvinnor och män som samtidigt var mer intressant än vad krocket var. Det blev dundersuccé och bara fyra år senare spelades det första mästerskapet i Wimbledon. På senare tid har sporten utvecklats mer och mer i samma takt som även intresset ökat. Idag finns det fyra Grand Slam-turneringar, Wimbledon, Australiska öppna, Franska öppna, och Amerikanska öppna.

Att oddsa på tennis är roligt, spännande och något som förhoppningsvis oftast ger utdelning. Tennis är en kul sport att kolla men kan lätt bli lite långtråkigt om man inte är ett superfan eller befinner sig live på någon match. Med hjälp av odds kan man både vinna pengar samtidigt som man ökar underhållningsvärdet i matchen något enormt. Finns ingen skönare känsla när oddset går in på grund av ett serveess.

 

Hur tennis spelas

Vanligaste formen av tennis är en mot en matcher men det förekommer även en hel del dubbel, alltså två mot två. Tennis spelas både inne och ute på olika underlag. Inne spelar man på en speciell matta och ute spelar man på grus eller gräs. Det finns även andra typer av underlag som man spelar på och dessa varierar beroende på vart i världen turneringen går och hur väderlek ser ut.

Man räknar poäng på ett lite annorlunda sätt jämfört med andra sporter. Varje vunnen boll räknas i ordning som 15, 30, 40 och game. Skulle det stå 40-40 måste en av spelaren vinna två bollar i rad för att vinna ett game. När en av spelarna vunnit 6 games vinner den spelaren det setet. Beroende på turnering är det olika hur många sets som spelas. Därför är matchtiden väldigt varierande.

 

Olika typer av odds

Den vanligaste spelformen på tennis är att spela på vem som vinner. I en tennismatch kan det aldrig bli oavgjort. Du kan spela på vem som vinner första set, hur många set det blir, om det blir tiebreak i matchen och så vidare. Precis som i andra sporter finns det hur mycket som helst att spela på.

Tennis är väldigt populärt att spela på och har varit det under många års tid. En viktig del innan man spelar är att kika på statistik hur de senaste matcherna och så vidare har gått. För att på så sätt få sig en uppfattningen om hur matchbilden kommer se ut. Det finns väldigt tydliga världsrankingar man kan kika snabbt på, samt hur de har gått när de två utövarna spelat mot varandra tidigare. All information är viktig och det är en viktig del när man väljer att spela.

 

Paddypower är ett spelbolag som ofta har bra odds på tennis

Att jämföra olika spelbolag innan du bestämmer dig för vart du tänkt lägga ditt odds är givetvis en stor fördel då det i vissa fall kan skilja en hel del mellan spelbolagen. Paddypower är ett spelbolag som i regel har bra odds på tennis och ofta erbjuder sina befintliga kunder förhöjt odds på en hel del matcher. Något som man framförallt kan ta del av i stora tennisevenemang.

[bookmaker_bonus id=17]