Annons

Serbien - Fotbolls-VM 2022

Spelschema, Serbien

Hela spelschemat

Den gamle storspelaren Piksi har förvaltat arvet väl i Serbiens landslag sedan han tog över 2021. Man vann överraskande och imponerande i sin kvalgrupp före Portugal och gör i VM 2022 sitt andra raka världsmästerskap. Mitrovic öser in mål i landslaget och bildar ett mycket giftigt anfallspar med Vlahovic. Längre bak i planen finns klasspelare som Kostic, Tadic, Milinkovic-Savic, samt en hel del kompetenta fotbollsspelare från runt om de europeiska ligorna. I grupp G kommer de att ställas mot Kamerun, Brasilien och Schweiz.

Odds på Serbien

Se odds på Serbiens chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp G.

Odds: Serbien grupp G VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Serbien: Att vinna grupp G 7,00
Serbien: Att sluta bland de två bästa grupp G 2,00

Serbiens styrkor:

Anfallsparet är grymt bra. De komplettera varandra bra, då Vlahovic löper upp ytor och lägen som Mitrovic förvaltar. Bakom dessa herrar, finns även Luka Jovic som just nu tillhör Fiorentina efter den ganska misslyckande perioden i Real Madrid. En mer än okej inhoppare och ersättare.

Mitrovic Serbien

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Svagheter hos Serbien:

Serbiens svaghet är ofta att lägsta nivån är för låg. När man inte hittar sitt spel så slutar det ofta med att man går mållösa framåt och släpper in ett par bollar bakåt. Detta är ett problem under en kort turnering som VM. Man måste hålla en relativt hög lägstanivå i grupp G, annar riskerar man att bli straffade av alla de andra lagen.

Serbiens väg till VM:

Serbien vann sin kvalgrupp före Portugal med tre poäng. Där möttes lagen i en avgörande match i den sista gruppspelsmatchen. Serbien åkte till Lissabon och vann med 2-1 vilket var en mycket fin bedrift. Mitrovic vann gruppens skytteliga med åtta mål, två före Cristiano Ronaldo.

Fakta och VM-historik: Serbien

Serbien har inget vidare VM-facit sedan man blev Serbien istället för Jugoslavien. Ut i gruppen både 2010 och 2018, med bara en seger per turnering. Den gamle Chelseabacken Ivanovic har flest landskamper med 195 stycken. Den totala skytteligan leder Mitrovic med 50 mål på 76 landskamper.

Kommentarer

Feedback