Annons

Kamerun - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Kamerun

Hela spelschemat

Ny förbundskapten för landet sedan februari i år är ingen mindre än den gamle Liverpoolbacken Rigobert Song. Resultaten har så här långt varit blandade för Songs landslag, och det är nu upp till bevis att prestera i den svåra gruppen där de kommer att möta Brasilien, Schweiz och Serbien. Aboubakar är både kapten och tänkt målgörare tillsammans med anfallaren Etambi från Lyon. Mbuemo från Brentford har precis debuterat i landslaget och är en sevärd spelare. Även Zambo Anguissa har visat storformen i Napoli under hösten. Återstår att se hur bra truppen håller för VM 2022.

Odds på Kamerun

Se odds på Kameruns chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp G.

Odds: Kamerun grupp G VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Kamerun: Att vinna grupp G 21,00
Kamerun: Att sluta bland de två bästa grupp G 4,50

Kameruns styrkor:

Högstanivån i anfallarna är ändå relativt hög. De fyra spelare som vi nämnde i introt är antagligen de som måste prestera bra för att laget ska ha en chans. Det innebär alltså att Kameruns största styrka blir att deras bästa spelare visar den individuella skicklighet som de besitter till vardags i sina klubblag.

Spelare Kameruns landslag i fotboll

Foto: Kenzo Tribouillard / AFP

Svagheter hos Kamerun:

Vi har svårt att se att Kameruns backlinje kommer att klara av de andra tre lagens offensiva skicklighet. Det lär bli en brokig skara spelare från olika ligor och nivåer som bildar försvaret och det ser på förhand ut som att defensiven kommer bli Kameruns största problem under VM.

Kameruns väg till VM:

Man vann sin grupp före Elfenbenskusten i den andra kvalomgången. Med imponerande fem vinster och en förlust. Sedan krävdes det förlängning i det avgörande playoffet för att Kamerun skulle lyckas besegra Algeriet. En lång väg till VM, men en imponerande insats av landet mot bra motstånd.

Fakta och VM-historik: Kamerun

1990 tog man sig hela vägen till kvartsfinal vilket är landets bästa placering genom tiderna i VM-sammanhang. Nuvarande förbundskaptenen Song har även rekordet för antalet landskamper med 137 stycken. Givetvis är Samuel Eto’o bäste målskytt med sina 56 mål 118 kamper.

Kommentarer

Feedback