Annons

Schweiz - Fotbolls-VM 2022

Spelschema, Schweiz

Hela spelschemat

Det lilla alplandet har i och med VM 2022 kvalat in till fem raka slutspel, vilket är ett mycket fint facit. Yakin har basat över landslaget sedan 2021 och under den tiden har man vunnit nästan hälften av landskamperna. Några spelare som sticker ut är: Xhaka i Arsenal, Schär i Newcastle, Embolo i Monaco och Sommer i Mönchengladbach. Spännande blir det att se dem i grupp G tillsammans med Brasilien, Kamerun och Serbien.

Odds på Schweiz

Se odds på Schweiz chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp G.

Odds: Schweiz grupp G VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Schweiz: Att vinna grupp G 7,00
Schweiz: Att sluta bland de två bästa grupp G 2,00

Schweiz styrkor:

Många av spelarna har varit med länge i landslaget vilket gör att man har en väldigt rutinerad och samspelt stomme. Rodriguez, Shaqiri och Xhaka har alla över 100 landskamper nu. Schweiz är svårslagna när man hittar rätt och rutinen i truppen är stor.

Shaqiri Schweiz

Foto: Fabrice COFFRINI / AFP

Svagheter hos Schweiz:

Laget har länge saknat en utpräglad anfallsstjärna. Varken Seferovic eller Embolo är några målmaskiner. Bakom duon ser det tunt ut med återväxten bland anfallarna. Så vi undrar kort och gott vem ska göra målen för Schweiz under VM 2022?

Schweiz väg till VM:

Schweiz lyckades med att vinna sin kvalgrupp framför EM-mästarna Italien. 18 poäng på åtta matcher utan att förlora är en mycket bra prestation. Bara två insläppta mål vittnar om en stabil defensiv för laget. Framåt blev Embolo bäste målskytt med tre mål.

Fakta och VM-historik: Schweiz

Det var ett tag sen som landet lyckades med sina bästa prestation i VM, och det var att ta sig till kvartsfinal. Detta hände 1934, 1938 och 1954. De två senaste slutspelen har man åkt ut i åttondelsfinal. Heinz Hermann har flest landskamper med totalt 118 stycken. Bäste målskytt är den gamle målgöraren Alexander Frei med 42 mål på 84 landskamper.

Kommentarer

Feedback