Annons

Fotbolls-VM 2022: Odds, speltips och TV-tider - Serbien - Startelva & Taktik

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less
Football pitch
3-4-2-1
Serbien
Serbien
14
A. Živković
11
F. Kostić
7
D. Vlahović
20
S. Milinković-Savić
13
M. Veljkovic
4
N. Milenković
2
S. Pavlovic
22
S. Lukić
6
N. Gudelj
9
A. Mitrović
1
P. Rajković
15
S. Babić
23
V. M. Savić
3
N. Stojic
5
N. Maksimović
8
L. Jović
10
D. Tadić
24
U. Spajić
16
S. Mijailović
17
I. Ilić
18
P. Ratkov
19
L. Samardzic
21
M. Gaćinović
25
F. Mladenović
26
V. Birmančević
12
D. Petrovic

OBS: Denna text kommer att uppdateras regelbundet fram till VM.

Taktik

Serbien föredrar att spela med en 3-4-1-2 formation. På så sätt har de plats för sina båda stora anfallsstjärnor Aleksandar Mitrović och Dušan Vlahović.

3-4-2-1:

V. Milinković-Savić; Milenković, Vejlković, Pavlović; Zivković, Lukić, S. Milinković-Savić, Kostić; Tadić; Mitrović, Vlahović.

Straffskytt

Dušan Tadić är troligen förste straffläggare. Aleksandar Mitrović och Dušan Vlahović tävlar förmodligen om att bli andra och tredje skytt.

Frisparksskytt

Dušan Tadić, Filip Kostić och Sergej Milinković-Savić.

Profiler

Dušan Tadić, Filip Kostić och Sergej Milinković-Savić

Dušan Tadić är kapten för Ajax och för landslaget. Den offensiva mittfältaren fyller 34 år den 20 november, vilket är samma dag som VM börjar. Den höga åldern hindrar honom inte från att leverera på en riktigt hög internationell nivå, både i klubb- och landslaget. Under säsongen 2021/2022 gjorde han 13 mål och levererade 19 assist på 34 matcher i Eredivisie. I landslaget är han noterad för 18 mål på 88 matcher.

Filip Kostić flyttade från Eintracht Frankfurt till Juventus i somras. Det har visat sig vara ett bra köp då han bidragit till lagets vinster den senaste tiden genom att slå precisa inlägg från vänsterkanten. Förra säsongen i Bundesliga gjorde han nio assist på 31 matcher. Han gjorde även fyra mål. I Europa League, som Frankfurt och Kostić vann, gjorde han tre mål och sex assist på 12 matcher. Med all respekt för Frankfurt rimmar denna statistik på en något högre hylla. I landslaget har han spelat 48 matcher, gjort tre mål och nio assist.

Sergej Milinković-Savić har varit i Lazio sedan 2015. Här spelar 27-åringen på det centrala mittfältet. Så bra faktiskt att han vid flera tillfällen har kopplats ihop med ännu större klubbar, bland annat Manchester United. I skrivande stund har han spelat 303 matcher för Lazio, gjort 60 mål och 57 assist. Han är med andra ord en offensiv central mittfältare som vet hur han ska göra sig själv och sina lagkamrater farliga.

De två tunga anfallarna Aleksandar Mitrović och Dušan Vlahović är kanske de två största profilerna. Den förstnämnde har haft svårt att göra mål i Premier League tidigare, då han öst in mål i Championship. Den 28-årige anfallaren har dock denna säsong gått från klarhet till klarhet i sitt Fulham när de gick upp till den engelska högstaligan igen. Mitrović har gjort nio mål på de tolv matcherna han spelat. I landslaget har han gjort 46 mål på 73 matcher.

Dušan Vlahović har gjort avtryck i Fiorentina under de två senaste säsongerna där han stått för 21 respektive 24 mål i Serie A. Juventus kunde inte längre motstå frestelsen och köpte honom under januarifönstret 2022. Anfallaren har fått en bra start i Torino den här säsongen då han gjort sex mål på tio matcher. I landslaget har han hittills gjort sju mål på 14 matcher.

Det finns säkert många försvarare som kommer att rikta sin uppmärksamhet mot Serbiens tunga och mycket kompetenta anfallsduo vid vinterns VM-slutspel.

Stjärnskott

Dušan Vlahović, Ivan Ilić och Strahinja Pavlović                           

Dušan Vlahović har vi precis pratat om. Den 22-årige anfallaren som spelar för Juventus har en stor framtid framför sig. Han har redan bevisat sig två säsonger i den italienska högstaligan att han är en kompetent målskytt med över 20 mål.

Ivan Ilić är en 21-årig central mittfältare från Hellas Verona. Han kan även spela på den defensiva mittfältspositionen tillika inta rollen som offensiv mittfältare om behovet skulle uppstå. Ilić har varit ordinarie för den italienska klubben från och med förra säsongen. Han står för närvarande på tre landskamper, men är ännu inte ordinarie i startelvan.

Strahinja Pavlović är 21 år och spelar mittback för RB Salzburg. Han anslöt sig i somras efter att ha misslyckats med att säkra en ordinarie plats i AS Monacos trupp. Säsongen är fortfarande ung, men det verkar som om han håller på att bli en ordinarie spelare i Red Bull-laget. Pavlović är 194 centimeter lång och vänsterfotad.

Frånvarande och tveksamma till spel:

Både Aleksandar Mitrović och Dušan Vlahović brottas med skador, men båda finns med i VM-truppen.

Kommentarer

Feedback