Annons

Brasilien - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Brasilien

Hela spelschemat

Tites landslag har gått som tåget de senaste åren och inte förlorat en landskamp under 2021 och 2022. Kvalet till VM var mycket lyckat och man vann gruppen före Argentina. Man har en sanslös bredd i truppen där spelare som Ederson, Eder Militao, Rodrygo, Martinelli och Raphinha inte kan vara säkra på en startplats. Kapten Thiago Silva ser fortfarande fräsch ut trots sin ålder och Brasilien går för guld i VM 2022, den saken är klar. I grupp G kommer de att möta Schweiz, Kamerun och Serbien.

Odds på Brasilien

Se odds på Brasiliens chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp G.

Odds: Kanada grupp G VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Brasilien: Att vinna grupp G 1,33
Brasilien: Att sluta bland de två bästa grupp G 1,08

Brasiliens styrkor:

Just bredden på truppen är svår att blunda med, tillsammans med den offensiva spetsen i truppen. Neymar, Vinicius Junior, Raphinha, Martinelli, Rodrygo, Gabriel Jesus, Firmino, Antony och Richarlison är alla mycket bra spelare. Tite har en del tänkande att göra för att bestämma vilka av de ovan som ska få chansen från start i VM. Lyxproblem helt klart.

Casemiro Brasilien

Foto: Charly TRIBALLEAU / AFP

Svagheter hos Brasilien:

Trots den fina truppbredden ställer vi oss aningen frågande till brassarnas centrala mittfält. Casemiro har inte riktigt kommit igång i Man United än, Fred övertygar inte i samma klubb, Fabinho är in och ut i Liverpools elva och Bruno Guimaraes visar fin form i Newcastle men är än så länge ett oskrivet kort i landslaget.

Brasiliens väg till VM:

Man var ostoppbara i kvalet och spelade in 45 poäng på sjutton matcher, utan att förlora. Målskillnaden skrevs till 40-5. Neymar blev brassarnas bäste målskytt med åtta mål.

Fakta och VM-historik: Brasilien

Brasilien är det mest framgångsrika landslaget i VM-sammanhang med sina fem guld: 1958, 1962, 1970, 1994 och 2002. Man har även två silver och två brons. Meste landslagsman är Cafu med sina 142 framträdanden. Pele är bäste målskytt med 77 mål på 92 landskamper. Där skuggar Neymar med 75 mål just nu.

Kommentarer

Feedback