Annons

Saudiarabien - Fotbolls-VM 2022

Spelschema, Saudiarabien

Hela spelschemat

Saudiarabien leds av den meriterade tränaren Herve Renard som har haft stora framgångar främst i Afrika med Zambia. Som vanligt är truppen fylld av spelare från den inhemska ligan på gott och ont. Frågetecken till spelarnas kvalitet jämfört med de andra länderna i grupp C VM 2022, men också en fördel då laget är väl sammansvetsat och har spelat ihop mycket tillsammans. Under gruppspelet kommer de att möta Argentina, Mexiko och Polen.

Odds på Saudiarabien 

Nedan ser du odds på Saudiarabiens chanser att lyckas i VM 2022, grupp C.

Odds: Saudiarabien grupp C VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Saudiarabien: Att vinna grupp C 22,00
Saudiarabien: Att sluta bland de två bästa grupp C 9,00

Styrkor hos Saudiarabien:

Saudiarabien var ganska stabila under kvalet och faktumet är VM spelas i Qatar som ligger nära landet kan bli till en fördel. Man är vana vid det varma klimatet och kan nog få ett ganska stort publikstöd under sina matcher. Plus till yttern Al-Dawsari och anfallaren Al-Shehri som båda noterades för sju mål under kvalet.

Saudiarabiens flagga och landslag

Foto: JACK GUEZ / AFP

Saudiarabiens svagheter:

Man hade det svårt under VM 2018 att mäta sig mot bättre motstånd. Och i grupp C väntar tre bättre motståndare på pappret. Vi tror att Saudi kommer få stora problem speciellt defensivt mot spelare som Messi, Lewandowski och Lozano. .

Vägen till VM för Saudiarabien:

Man tog sig igenom det långa asiatiska VM-kvalet med bravur. I det avslutande gruppspelet så vann man gruppen före erkänt bra nationer som Japan och Australien. Där förlorade man endast en match.

Fakta och VM-historik: Saudiarabien

Saudiarabien har deltagit i fem VM totalt. Deras bästa resultat var en åttondelsfinal 1994 där Sverige som bekant blev för svåra. Målvakten Mohamed Al-Deayea har rekordet för antal landskamper med sina 178 kamper, oftast vaktade han målet i svarta mjukisbyxor. Flest mål har Majed Abdullah gjort med 72 baljor på 116 landskamper.

Kommentarer

Feedback