Annons

Fotbolls-VM 2022: Odds, speltips och TV-tider - Saudiarabien - Startelva & Taktik

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less
Football pitch
4-2-3-1
Saudiarabien
Saudiarabien
S. M. A. Faraj
A. M. Madu
A. Albulayhi
M. Kanu
S. k. A. Naji
F. Al-Buraikan
M. K. A. Owais
Y. G. A. Shahrani
S. M. A. Dawsari
M. A. Burayk
H. Babhir

OBS: Denna text kommer att uppdateras regelbundet fram till VM.

Taktik

Saudiarabien brukar vanligtvis spela 4-2-3-1, men under 2022 har de även ställt upp i en offensiv 4-3-3. De har även det senaste året provat 4-1-4-1 samt 3-4-1-2. I Qatar kommer deras franske tränare Hervé Renard dock troligen att hålla fast vid 4-2-3-1-formationen. Renard har varit saudiernas landslagstränare sedan 2019. Tidigare har Renard även stått i spetsen för klubbar som Lille och Sochaux, samtidigt som han även varit landslagstränare för bland annat Elfenbenskusten och Marocko.

Straffskytt

Salem Al-Dawsari

Frisparksskytt

Salem Al-Dawsari

Profiler

Salem Al-Dawsari, Sultan Al-Ghannam och Abdulrahman Ghareeb

Salem Al-Dawsari är den mest målfarliga aktiva spelaren i Saudiarabiens landslag. Al-Dawsari har gjort 15 mål för Saudiarabien på 49 matcher. Han debuterade redan i februari 2012 mot Australien. Den 31-årige Al-Dawsari spelar för närvarande för Al-Hilal, där han är lagkamrat med bland andra Matheus Pereira, Luciano Vietto och Odion Ighalo.

Abdulrahman Ghareeb spelar för Al-Ahli, och den lille yttern har det saudiska landslagets näst högsta marknadsvärde enligt Transfermarkt. Ghareeb har hittills spelat 11 landskamper för Saudiarabien, och han spelar till vardags för Al-Ahli i sitt hemland.

Den mest värdefulla spelaren i den saudiska truppen enligt Transfermarkt är Sultan Al-Ghannam. Den 28-årige högerbacken beräknas vara värd 3,50 miljoner euro och har spelat totalt 15 landskamper för Saudiarabien. Det är endast under Hervé Renard som Al-Ghannam har varit ordinarie för Saudiarabien, vilket också förklarar det relativt låga antalet landskamper i den åldern.

Stjärnskott

Khalid Al-Ghannam, 21, debuterade i Saudiarabiens landslag 2021 och har hittills gjort tre landskamper. Han kan komma att få starta några gånger i Qatar. Han har fått chansen från start i en match hittills, det var mot Colombia i en vänskapsmatch i somras.

Frånvarande och tveksamma till spel

Kommentarer

Feedback