Annons

Polen - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Polen

Hela spelschemat

Polen går in i VM 2022 på Sveriges bekostnad efter play-off-vinsten i våras. Nye förbundskaptenen Michniewicz har byggt ett hyfsat lag på snabb tid. Lagets motor och kapten är givetvis Lewandowski. Men det finns en hel del andra lirare i Polen som presterar bra i sina klubbar till vardags: Zielinski är monumental på Napolis mittfält just nu, Milik har börjat hitta målet för Juventus, Zalewski har slagit igenom i Roma och Szymanski går bra i Feyenoord, för att nämna några. I gruppen kommer de att möta Saudiarabien, Argentina och Mexiko.

Odds på Polen 

Se Polens chanser på att vinna Qatar-VM 2022, grupp C.

Odds: Polen grupp C VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Polen: Att vinna grupp C 6,50
Polen: Att sluta bland de två bästa grupp C 2,00

Polens styrkor:

Det är svårt att inte nämna Polens sanslösa anfallskraft just nu med Lewandowski i spetsen. Men även Milik och Piatek är ordinarie för Juventus och och Salernitana i Serie A. Bredden och spetsen i Polens anfallsuppsättning är väldigt imponerande just nu och det är nyckeln till framgång att dessa herrar presterar i VM.

Robert Lewandowski - Polen

Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Polens svagheter:

Med en relativt ny förbundskapten och flera nyckelspelare i försvaret som börjar bli till åren så ställer vi oss frågande till om Polens försvarsspel kommer att hålla måttet för att ta sig längre än sägen åttondelsfinal i VM. Det blir upp till bevis direkt mot Mexiko i öppningsmatchen för att se om defensiven håller på den här nivån eller inte.

Polens väg till VM:

Landets väg till VM var lång och kantades av helt okej resultat, men inre stridigheter som ledde till att förbundskapten Sousa fick sparken efter han lett laget till en andraplats i gruppen bakom England. Bakgrunden var att Polen förlorade sista gruppmatchen mot Ungern vilket ledde till att de missade seedning i playoffet, då Sousa bänkat flera nyckelspelare i Ungernmatchen. Väl i playoffet slog man sverige ganska övertygande med 2-0. Så klart var Lewandowski bäste målskytt i kvalet med sina åtta mål.

Fakta och VM-historik: Polen

Polen har faktiskt två bronsmedaljer som bästa resultat i VM-sammanhang. 1974 och 1982, i det senare mästerskapet leddes man av storstjärnan Boniek. Lewandowski har föga förvånande rekordet för flest landskamper och mest mål. 75 mål på 134 landskamper har det blivit så här långt.

Kommentarer

Feedback