Annons

Fotbolls-VM 2022: Odds, speltips och TV-tider - Polen - Startelva & Taktik

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less
Football pitch
3-5-2
Polen
Polen
K. Glik
J. Kiwior
J. Bednarek
G. Krychowiak
P. Zieliński
S. Żurkowski
R. Lewandowski
A. Milik
W. Szczęsny
N. Zalewski
B. Bereszyński

OBS: Denna text kommer att uppdateras regelbundet fram till VM.

Taktik

Czeslaw Michniewicz tog över som Polens tränare i början av året, och hans överlägset största uppgift hittills var VM-slutspelet i mars, då man slog Sverige med 2-0 och säkrade sin VM-biljett. Det var en 4-1-4-1-formation med Robert Lewandowski ensam längst fram. Sedan Sverige-matchen har Michniewicz experimenterat med olika formationer i Nations League. Under sommaren har Polen spelat 4-3-1-2, 4-2-3-1 och 5-3-2.

Straffskytt

Robert Lewandowski

Frisparksskytt

Piotr Zielinski, Robert Lewandowski

Profiler

Robert Lewandowski, Wojciech Szczesny och Piotr Zielinski

Robert Lewandowski är den övergripande profilen i det polska landslaget. Barcelona-anfallaren har rekordet för både flest landskamper och flest mål för Polen, han är även lagkapten. Anfallaren har varit bland de bästa spelarna i världen de senaste tio åren och han är fortfarande en anfallare i världsklass.

Om Polen ska göra ett bra VM behöver de Lewandowski längst fram. Vid förra årets EM gjorde han tre mål, men Polen hade en dålig slutomgång och åkte ur gruppen utan seger. Sverige vann gruppen och slog Polen med 3-2, men det polska laget fick som sagt revansch genom att släcka Sveriges VM-drömmar i våras.

Wojciech Szczesny har också varit med i många år nu. Juventus-målvakten debuterade för det polska landslaget i oktober 2009 och har sedan dess gjort 64 landskamper för Polen. Även han är en nyckelperson i laget och en bra sista utpost för Polen.

Piotr Zielinski är en klasspelare och en viktig pjäs i det polska laget. Den 28-årige Napoli-spelaren har spelat 72 landskamper, gjort nio mål och 13 assist. Zielinski gjorde också ett av de två mål som säkrade Polens VM-biljett. 

Frånvarande och tveksamma till spel

Kommentarer

Feedback