Annons

Nederländerna - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Nederländerna

Hela spelschemat

Van Gaal är tillbaka för att träna det nederländska landslaget i VM 2022. Detta är tredje gången under hans karriär han kliver in som huvudtränare för nationen. Man missade faktiskt VM 2018 och 2014 tog man sig hela vägen till en bronsmedalj. Nuvarande trupp håller på pappret en hög klass med namn som, van Dijk, de Ligt, de jong och Depay. Samtidigt ser det inte ut som att man når upp i samma nivå som 2014, då stjärnorna hette Robben, van Persie och Kuyt. Holland spelar i grupp A tillsammans med Qatar, Senegal och Ecuador.

Odds på Nederländerna

Nedan ser du odds på Nederländerna i VM 2022, grupp A.

Odds: Nederländerna grupp A VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Nederländerna: Att vinna grupp A 1,42
Nederländerna: Att sluta bland de två bästa grupp A 1,07

Nederländernas styrkor:

En sak som sticker ut med denna upplaga av Oranje är att det finns många fina försvarsspelare. Van Dijk, de Ligt, de Vrij, Ake, Timber, Blind och Dumfries. Nyckeln till framgång för Nederländerna brukar vara en frejdig anfallsfotboll, men inför årets VM så ser det ut som att lagets stora styrka ligger i en mycket bra defensiv. Med det sagt så kommer nog inte laget att spela en defensiv fotboll under VM.

Virgil Van Dijk Nederländerna

Foto: INA FASSBENDER / AFP

Svagheter hos Nederländerna:

Två frågetecken är vem som ska stå i mål och vem som ska göra målen framåt? I Nations League senast fick 38-årige Pasveer göra sin andra landskamp och vakta målet, inte direkt förtroendeingivande för ett tippat topplag i VM. Samtidigt ligger ett stort hopp att Depay ska fortsätta producera mål framåt. Men det ser högst oklart ut då han knappast har imponerat i klubblaget Barcelona de senaste åren.

Nederländernas väg till VM:

Nederländerna vann till slut sin kvalgrupp med två poäng marginal före Turkiet. VM-platsen säkrades först i den sista omgången efter en vinst över Norge. Målskllnanden 33-8 på tio matcher imponerar och bäste målskytt blev vårt lilla frågetecken Depay med hela 12 mål.

Fakta och historik:

Landet har en lång VM-historia men man har faktiskt aldrig vunnit turneringen. Man har dock tre mycket jobbiga finalförluster genom åren: 1974, 1978 och 2010. Sneijder har flest landskamper med sina 134 kampero och van Persie är bästa målskytt med 50 mål på 102 landskamper. Samtidigt är det omöjligt att inte nämna landets kanske största fotbollsikon Johan Cruyff. Han gjorde 48 landskamper och 33 mål. Landslaget förlorade inte en enda match där Cruyff noterades som målskytt. Han blev utsedd till VM:s bäste spelare 1974 när Nederländerna kom tvåa.

Kommentarer

Feedback