Annons

Fotbolls-VM 2022: Odds, speltips och TV-tider - Nederländerna - Startelva & Taktik

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less
Football pitch
3-5-2
Nederländerna
Nederländerna
Q. Timber
Q. Hartman

OBS: Denna text kommer att uppdateras regelbundet fram till VM.

Taktik

Nederländerna har oftast spelat 3-5-2 under 2022, men 3-4-1-2 och 3-4-4 har också använts på senare tid. Under förra årets EM spelade Holland 3-4-1-2 i tre av fyra matcher. Under de flesta VM-kvalmatcherna spelade de 4-3-3, så Nederländerna har säkert olika taktiska formationer i rockärmen.

Straffskytt

Memphis Depay

Frisparksskyttar

Memphis Depay

Profiler

Virgil van Dijk, Frenkie de Jong och Memphis Depay

Virgil van Dijk har hittills inte nått upp till samma nivå den här säsongen som vi är vana att se honom, men han är fortfarande en försvarare i världsklass. Han missade förra årets EM på grund av skada och det är en stor boost för det nederländska landslaget att han nu är tillgänglig inför VM. Han är Nederländernas lagkapten och en av de spelare som har vunnit det mesta under sin karriär på klubblagsnivå. Några större framgångar med landslaget har han dock inte uppnått ännu.

25-årige Frenkie de Jong debuterade för Holland redan 2018. Barcelonaspelaren har gjort 44 framträdanden för sitt land hittills, och han är en nyckelfigur på det holländska mittfältet.

Memphis Depay är den tilltänkte målskytten för Holland, i anfallet hittar vi även Steven Bergwijn. Depay är dock långt ifrån förstavalet på sin position i Barcelona, och det är givetvis inte optimalt för honom själv eller för Holland att han kämpar för att få speltid för tillfället. Depay har hittills bara varit med i två matcher för katalanerna den här säsongen.

Stjärnskott

20-årige Ryan Gravenberch bytte från Ajax till Bayern München i sommar, och det råder ingen tvekan om att Gravenberch är framtidens man på mittfältet för Holland. Han gjorde sin landslagsdebut i mars 2021 i VM-kvalet mot Turkiet, mindre än tre månader senare gjorde Gravenberch sitt första landslagsmål i en vänskapsmatch mot Georgien. Hittills har Gravenberch tio holländska landskamper på sitt CV.

Frånvarande och tveksamma till spel

Kommentarer

Feedback