Annons

Kanada - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Kanada

Hela spelschemat

Nordamerikanerna är äntligen tillbaka i världsmästerskapen igen efter att ha spelat sitt första och senaste VM 1986. Förbundskapten är engelsmannen John Herdman och lagkapten är den evigt unge förre detta Helsingsborgsmittfältaren Atiba Hutchinson. Det finns en hel del unga intressanta spelare i Kanadas landslag just nu: Davies i Bayern, David i Lille, Buchanan i Club Brygge och Millar i Basel. Räcker spelarmaterialet till för att de ska kunna avancera från grupp F där de kommer möta Belgien, Kroatien och MarockoVM 2022?

Odds på Kanada

Se odds på Kanadas chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp F.

Odds: Kanada grupp F VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Kanada: Att vinna grupp F 13,00
Kanada: Att sluta bland de två bästa grupp F 4,00

Kanadas styrkor:

Kanada lär bli tillbakatryckta av de bättre lagen i gruppen, men det kan passa laget utmärkt då man har några riktigt snabba spelare som är bra på kontringsfotboll. Både David och Davies är grymt snabba, vilket gör att Kanada kan backa hem och sedan starta sylvassa kontringar mot motståndarna.

Målgest kanadensiska spelare

Foto: Vaughn Ridley / Getty Images via AFP

Svagheter hos Kanada:

Det nordamerikanska kvalet i all ära, men Kanada har en ytterst begränsad erfarenhet av att möta bättre europeiska landslagen i tävlingsmatcher. Det kan bli ett bryskt uppvaknande för laget att ställas mot belgien och Kroatien som håller en helt annan nivå än lagen man vanligtvis möter.

Kanadas väg till VM:

Laget imponerande stort under kvalet och vann den avgörande gruppen på målskillnad över Mexiko. Just Målskillnaden var imponerande 23-7 på 14 matcher. Cyle Larin vann skytteligan med hela 13 mål och David kom tvåa med nio baljor.

Fakta och VM-historik: Kanada

Under sitt enda VM sedan tidigare har Kanada en hel del att ta igen. 1986 blev det tre raka förluster och inga mål framåt. Så nu är nog många i truppen taggade på att göra landets första VM-mål någonsin. Flest landskamper har Atiba Hutchinson med 97 stycken. Kommer han till spel i VM så når han alltså 100-gränsen. Larin leder den totala skytteligan med 25 mål och skuggas av David på 22 mål.

Kommentarer

Feedback