Annons

Kroatien - Fotbolls-VM 2022

Spelschema, Kroatien

Söndag 27 november 2022

17:00 Kroatien - Kanada


Torsdag 1 december 2022

16:00 Kroatien - Belgien


Hela spelschemat

Kroaterna har ett historisk VM-silver att försvara i vad som ser ut att bli ikonen Modrics sista världsmästerskap. Inte direkt den lättaste uppgiften. Dalic är fortsatt en framgångsrik förbundskapten och många av spelarna från 2018 är fortfarande aktiva i landslaget: Perisic, Kovacic, Brozovic och Vida. Nya stjärnskott är på väg att slå igenom som till exempel: Majer, Sucic, Gvardiol och Stanisic. Det är ett spännande landslag, mixat med erfarenhet och spelare som är på väg att slå igenom som går in i VM 2022. I gruppen kommer de att möta Belgien, Marocko och Kanada.

Odds på Kroatien

Se odds på Kroatiens chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp F.

Odds: Kroatien grupp F VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Kroatien: Att vinna grupp F 3,25
Kroatien: Att sluta bland de två bästa grupp F 1,48

Kroatiens styrkor:

Det går inte att blunda för Kroatiens otroliga tremannamittfält med Modric, Brozovic och Kovacic. Få landslag har ett lika samspelt och spelskickligt innermittfält som detta. Alla tre är bra passningsspelare och besitter en mycket hög arbetskapacitet, samtidigt som de är mycket vana att spela med varandra.

Luka Modric - Kroatien

Foto: KARIM JAAFAR / AFP

Svagheter hos Kroatien:

Som ganska många andra landslag så saknar kroaterna en riktigt bra anfallare av högsta klass. Nu har dessutom Mandzukic lagt skorna på hyllan sedan 2018. Kramaric har aldrig riktigt fått det att lossna i landslaget och är nu 31. Samma gäller för Livaja, Petkovic och Budimir.

Kroatiens väg till VM:

Kroaterna lyckades vinna sin kvalgrupp med en poängs marginal framför Ryssland. Där man slog ryssarna med ett sent självmål i den sista gruppspelsmatchen. Ingen spelare stack ut när det gällde målskyttet utan tre spelare blev bästa målskytt på tre mål vardera: Modric, Pasalic och Perisic.

Fakta och VM-historik: Kroatien

Bästa placering är från 2018 och silvermedaljen, men kroaterna lyckades även skrälla 1998 då man tog brons. Inte illa för ett litet land som bara var självständigt sedan början av 90-talet. Modric har flest landskamper med sina 154 stycken. När det gäller målskyttar så leder legendaren Davor Suker med 45 mål på 69 landskamper.

Spelschema, Kroatien

Söndag 27 november 2022

17:00 Kroatien - Kanada


Torsdag 1 december 2022

16:00 Kroatien - Belgien


Spelschema, Fotbolls-VM 2022: Odds, speltips och TV-tider

Kommentarer

Feedback