Annons

Kroatien - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Kroatien

Hela spelschemat

Kroaterna har ett historisk VM-silver att försvara i vad som ser ut att bli ikonen Modrics sista världsmästerskap. Inte direkt den lättaste uppgiften. Dalic är fortsatt en framgångsrik förbundskapten och många av spelarna från 2018 är fortfarande aktiva i landslaget: Perisic, Kovacic, Brozovic och Vida. Nya stjärnskott är på väg att slå igenom som till exempel: Majer, Sucic, Gvardiol och Stanisic. Det är ett spännande landslag, mixat med erfarenhet och spelare som är på väg att slå igenom som går in i VM 2022. I gruppen kommer de att möta Belgien, Marocko och Kanada.

Odds på Kroatien

Se odds på Kroatiens chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp F.

Odds: Kroatien grupp F VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Kroatien: Att vinna grupp F 3,25
Kroatien: Att sluta bland de två bästa grupp F 1,48

Kroatiens styrkor:

Det går inte att blunda för Kroatiens otroliga tremannamittfält med Modric, Brozovic och Kovacic. Få landslag har ett lika samspelt och spelskickligt innermittfält som detta. Alla tre är bra passningsspelare och besitter en mycket hög arbetskapacitet, samtidigt som de är mycket vana att spela med varandra.

Luka Modric - Kroatien

Foto: KARIM JAAFAR / AFP

Svagheter hos Kroatien:

Som ganska många andra landslag så saknar kroaterna en riktigt bra anfallare av högsta klass. Nu har dessutom Mandzukic lagt skorna på hyllan sedan 2018. Kramaric har aldrig riktigt fått det att lossna i landslaget och är nu 31. Samma gäller för Livaja, Petkovic och Budimir.

Kroatiens väg till VM:

Kroaterna lyckades vinna sin kvalgrupp med en poängs marginal framför Ryssland. Där man slog ryssarna med ett sent självmål i den sista gruppspelsmatchen. Ingen spelare stack ut när det gällde målskyttet utan tre spelare blev bästa målskytt på tre mål vardera: Modric, Pasalic och Perisic.

Fakta och VM-historik: Kroatien

Bästa placering är från 2018 och silvermedaljen, men kroaterna lyckades även skrälla 1998 då man tog brons. Inte illa för ett litet land som bara var självständigt sedan början av 90-talet. Modric har flest landskamper med sina 154 stycken. När det gäller målskyttar så leder legendaren Davor Suker med 45 mål på 69 landskamper.

Kommentarer

Feedback