Annons

Belgien - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Belgien

Hela spelschemat

Det har länge pratats om Belgiens gyllene generation med de Bruyne, Lukaku och Hazard i spetsen. De har än så länge inte vunnit någon titeln och tiden börjar rinna ut för dessa spelare så sakteliga. De Bruyne har visat storform i Man City under hösten. Hazard är ganska kall i Real Madrid och Lukaku är mest skadad i Inter. Frågan är om Martinez mannar har vad som krävs för att krävs för att utmana om medaljerna i VM 2022? Det är nu eller aldrig för den gyllene generationen-spelare att vinna en titel. Som gruppmotståndare ställs de mot Kroatien, Marocko och Kanada.

Odds på Belgien

Se odds på Belgiens chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp F.

Odds: Belgien grupp F VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Belgien: Att vinna grupp F 1,65
Belgien: Att sluta bland de två bästa grupp F 1,10

Belgiens styrkor:

Belgarna har en otrolig höjd på sitt mittfält ledda av Hazard och KDB. bakom dessa två finns det en uppsjö av spelare som också håller mycket hög nivå: Trossard, Tielemans, Carrasco, lillebror Hazard och Witzel. Mittfältet är yppersta världsklass och det är lagets största styrka.

Romelu Lukaku - Belgien

Foto: Franck FIFE / AFP

Svagheter hos Belgien:

När Lukaku är skadad eller ur matchform vad finns det då att plocka av i anfallsväg? Mertens är 35 och är inte lika het längre, Origi, Benteke och Batshuayi blev aldrig lika bra som många trodde. Nä vi ställer oss tveksamma till Belgiens anfallare om inte Lukaku hittar tillbaka till planen och formen nu innan VM.

Belgiens väg till VM:

Kvalet blev en enkel resa för Belgien som klarade sig obesegrade genom åtta matcher och vann gruppen med 20 poäng, fem före tvåan Wales. Bäste målskytt var givetvis Lukaku med sina fem mål under kvalets gång.

Fakta och VM-historik: Belgien

Landets bästa VM var faktiskt det senaste 2018, då man vann bronsmatchen mot England. Jan Vertonghen är fortfarande aktiv och väntas spela VM, men har han redan flest landskamper genom tiderna med sina 141 stycken. Lukaku är överlägset bäste målskytt i det belgiska landslaget med sina 68 mål på 102 landskamper.

Kommentarer

Feedback