Annons

Marocko - Fotbolls-VM 2022

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Marocko

Hela spelschemat

Marocko har inte haft den bästa uppladdningen inför VM 2022, förbundskaptenen Halilhodzic fick sparken så sent som i augusti i år efter att ha tagit landet till VM. Nye coachen Regragui gjorde sin första match med laget så sent som för några veckor sedan. Regragui hade dock en del mycket fina spelare sin första trupp som förbundskapten: Ziyech från Chelsea, En-Nesyri från Sevilla, Harit från Marseille, Hakimi från PSG och Mazraoui från Bayern. Lagen de ställs mot i gruppen är Kroatien, Belgien och Kanada.

Odds på Marocko

Se odds på Marockos chanser att vinna Qatar VM 2022, grupp F.

Odds: Marocko grupp F VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Marocko: Att vinna grupp F 10,00
Marocko: Att sluta bland de två bästa grupp F 3,00

Marockos styrkor:

Marocko har en hög högsta nivå i sig om man får igång alla sina skickliga spelare att fungera tillsammans. Hittar man rätt så kan man definitivt störa både Belgien och Kroatien under gruppspelet, och även andra större nationer.

Spelare i marockanska landslaget

Foto: Kenzo Tribouillard / AFP

Svagheter hos Marocko:

Frågan är dock hur man ska hinna hitta rätt, med en ny förbundskapten bara månader innan VM. Man hade en intressant trupp under senaste VM 2018 med, men då slutade man sist i gruppen, dock så lyckades man spela oavgjort mot Spanien. Vilket talar för att man har en hög nivå i sig, men är alldeles för ojämna för att hitta rätt över tid.

Marockos väg till VM:

Marocko övertygade i det första gruppspelet och vann där sex av sex matcher Guinea, Guinea-Bissau och Sudan. I playoffet avfärdade man DR Kongo enkelt med sammanlagt 5-2. El Kaabi var kvalets bäste målskytt med fem mål.

Fakta och VM-historik: Marocko

Man har bara tagit sig vidare från gruppspelet en gång på sina fem tidigare VM-turneringar. Detta gjorde man 1986. Meste landslagsman är Naybet med 115 kamper, han hade en lång karriär i bland annat Tottenham, Sporting Lissabon och Deportivo La Coruna. Meat mål i landslaget har Ahmed Faras med 36 mål på 94 landskamper.

Kommentarer

Feedback