Annons

Fotbolls-VM 2022: Odds, speltips och TV-tider - Kamerun - Startelva & Taktik

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less
Football pitch
4-2-3-1
Kamerun
Kamerun
J. M. Choupo-Moting
M. Ngadeu-Ngadjui
J. Castelletto
A. Z. Anguissa
S. Y. O. Gwet
V. P. Aboubakar
A. Onana
N. Tolo
K. T. Ekambi
C. N. S. Fai
N. M. Ngamaleu

OBS: Denna text kommer att uppdateras regelbundet fram till VM.

Taktik

Kamerun växlar sin formation något. Så här kan det se ut när de ställer upp i en 4-2-3-1-formation.

4-2-3-1:

Onana; Fai, Castelletto, Ngadeu, Tolo; Gouet, Anguissa; Ngameleu, Choupo-Moting, Toko-Ekambi; Aboubakar.

Straffskyttar

Vincent Aboubakar. Backup är förmodligen Karl Toko Ekambi.

Frisparkar

André-Frank Zambo Anguissa

Profiler

Vincent Aboubakar, Karl Toko Ekambi, André Onana och André-Frank Zambo Anguissa.

Vincent Aboubakar är förmodligen känd för de flesta för sin tid i FC Porto. Där gjorde den nu 30-årige anfallaren 58 mål på 125 matcher för de portugisiska jättarna.

Idag återfinns han i Al-Nassr FC i den saudiarabiska ligan. Hittills har han gjort 11 mål på 35 matcher.

I landslaget är Aboubakar kapten och därmed en viktig spelare. 33 mål på 88 matcher är en bra indikation på detta.

Karl Toko Ekambi är en annan måltjuv att hålla utkik efter i grupp G. Olympique Lyon-anfallaren är en spelare som vet var målet står. 12 mål på 50 landskamper har det blivit, dessutom vittnar 56 mål och 25 assist på 154 Ligue 1-matcher om att han håller hög klass. Afrikanen har tidigare varit i bland annat Villarreal.

Den 26-årige målvakten André Onana är för närvarande i Inter. Det i sig är en kvalitetsstämpel. Han kommer med erfarenhet från FC Barcelonas ungdomslag samt sju och ett halvt år i Ajax innan han bytte till italienarna i somras.

Det här är med andra ord en erfaren målvakt som måste hålla en hög nivå under slutspelet om vi ska få se Kamerun gå långt.

Vi avslutar med ytterligare en spelare från Serie A. André-Frank Zambo Anguissa är för närvarande ordinarie på SSC Napolis mittfält. Han är en poängspelare som levererar både mål och assist; inte i mängder, men på en fin nivå för en central mittfältare.

Värt att nämna är dock att Anguissa stått för betydligt fler mål och assist den här säsongen jämfört med tidigare. Han har spelat i mer defensiva roller på mittfältet tidigare, vilket har haft sin påverkan på poängproduktionen.

För landslaget har han 42 landskamper och fem gjorda mål.

Stjärnskott

Ignatius Ganago, Bryan Mbeumo och Danny Namaso

23-årige Ignatius Ganago spelar för närvarande för FC Nantes i Ligue 1. Anfallaren har en bit kvar för att bli en profil i ligan. Förra spelåret gjorde han fem mål på 28 matcher, medan han under 2022/23 har gjort ett mål på sju matcher. Hans styrka ligger i hans snabbhet, men som sagt har han en bit kvar innan han slår igenom på riktigt. Ganago har hittills spelat 11 landskamper utan att hamna i målprotokollet.

Bryan Mbeumo är även han 23 år. Anfallaren spelar i Premier League för Brentford FC. Här är han ordinarie och en viktig del av laget. Precis som i fallet med Ganago är hans poängproduktion lite i underkant och kan mycket väl förbättras. Han gjorde fyra mål på 35 Premier League-matcher under säsongen 2021/2022. Vilket är lite svagt, men han låg även bakom sju framspelningar. Mbeumos snabbhet är en av hans största styrkor. Spelaren, som är född i Frankrike, har ännu inte gjort sin landslagsdebut. Vilket beror på att han först i augusti i år bestämde sig för att spela för Kameruns landslag.

Danny Namaso är en 22-årig anfallare från FC Porto. Han blev denna säsong uppflyttad till den portugisiska klubbens A-lag. Förra året spelade han i andradivisionen för FC Porto B. Där gjorde han ett positivt intryck med 14 mål och fyra assist på 31 matcher. Han gjorde även ett framträdande i högstaligan där han gjorde mål i sin debut. Namaso spelade främst som mittfältare i B-laget, men han kan även spela som släpande anfallare och offensiv mittfältare. I skrivande stund har kameruniern en reservroll i det portugisiska storlaget. Han har ännu inte gjort debut för landslaget.

Frånvarande och tveksamma till spel:

Det finns för närvarande inga rapporter om frånvaro eller tveksamheter i den kamerunska truppen.

Kommentarer

Feedback