Annons

Union Berlin - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Union Berlin

Hela spelschemat

Union Berlins tränare Urs Fischer har tagit den långa vägen för att nå Champions League 2023/24. Fischer kom till klubben 2018 och då låg man i Zweite Bundesliga. Redan under sin första säsong ledde han laget till en historisk första uppflyttning till Bundesliga. Väl uppe i finrummet har det rullat på bra och man har de tre senaste säsongerna varit med strax bakom toppen. 2021/22 var man med i Conference League och förra året tog man sig till en sextondelsfinal i Europa League. I våras säkrade man fjärdeplatsen i Bundesliga framför Freiburg, vilket innebär ett historisk första deltagande i CL, för den relativt lilla klubben från forna Östberlin.  

Odds på Union Berlin i Champions League 2023/24 

Se utvalda odds Champions League 2023/24 på Union Berlin nedan, grupp C

Odds: Union Berlin Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 101,00

Styrkor 

Fischer har byggt framgångarna för laget på ett mycket hårt jobbande kollektiv med en ofta ramstark defensiv. Förra säsongen släppte man in minst mål i Bundesliga tillsammans med mästarna Bayern, 38 mål släppte man in totalt. Även hemmaspelet var brutalt bra, man gick igenom hela Bundesliga utan att förlora en match hemma på Stadion An der Alten Försterei. Det är en brokig skara spelare som har presterat på topp för laget: given förstamålvakt är dansken Rönnow, i backlinjen finns portugisen Diogo Leite, lagkapten österrikaren Trimmel, Doekhi från Nederländerna, plus tyskarna Knoche och Giesselmann. Andra tongivande spelare har varit Sami Khediras bror Rani, norrmannen Thorsby, tysken Behrens, Becker från Surinam och amerikanen Pefok.  

Svagheter 

De allra flesta av spelarna i truppen saknar erfarenhet av tidigare CL-spel. Även om många nu har spelat i de andra europeiska cuperna, så skvallrar detta om att nivån på Unions spelare inte är tillräckligt hög för att utmana de bästa lagen. Becker är den enda anfallaren som nådde upp till över tio mål i Bundesliga under fjolåret, han prickade in elva baljor. Vi ställer oss frågande till lagets målproduktion i CL och tror att de kan få det tufft där. Man har dock värvat in dansken Kaufmann från FC Köpenhamn, och han har stått för en hel del mål i Zweite Bundesliga innan.  

Fakta och historik 

Union Berlin debuterar i Champions League-sammanhang nu till hösten och generellt sett har man otroligt lite erfarenhet från spel i de olika europeiska cuperna. Man har deltagit i gamla Intertoto Cupen två gånger. Man rök i den andra kvalrundan av Europa League 2001/02 mot Lovech från Bulgarien. Det är allt förutom nämnda Conference League och Europa League de senaste två åren.  

Kommentarer

Feedback