Annons

Speltips på Napoli - Champions League 2022/23

Spelschema, SSC Napoli

Hela spelschemat

Napoli hade en fin säsong i Serie A senast och man lyckades knipa tredjeplatsen framför Juventus. Senaste gången de spelade i mästarturneringen var 19/20. Men är nu tillbaka i Champions League 2022/23. Laget har en del riktigt tunga tapp under silly season, Fabian Ruiz till PSG, Koulibaly till Chelsea, Mertens till Galatasaray och Insigne till Toronto. Samtidigt har laget förstärkts med mestadels unga lovande spelare som Raspadori, Östigård och Kvaratskhelia. Även liten äldre namn som Simeone, Ndombele och Kim Min-jae har värvats in.

Odds på Napoli i Champions League 2022/23

Nedan kan du se odds på Napoli i Champions League 2022/23.

Napoli: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Napoli: Att vinna Champions League 2022/23 140,00
Napoli: Att bli utslagna i åttondelsfinalen av Champions League 2022/23 2,75

Styrkor:

Napoli producerade mängder av mål framåt förra säsongen och navet i anfallsspelet är nigerianen Osimhen. Får han vara fri skadeproblemen så kan han ta CL med storm under hösten. Om Napoli kan mönstra sin starkaste elva under höstens Champions League så har man mycket god chans att ta sig vidare från gruppen. MAn kan till och med utmana Liverpool om gruppsegern så hög är lagets högstanivå.

Svagheter:

Laget tenderar till att ha höga toppar och djupa dalar. Man behöver definitivt en bra start på gruppspelet annar finns det en risk att laget tappar gnistan och inte kommer upp i nivå alls. Napoli är också lite för beroende av sin förstaelva. Om man drabbas av skador eller formdippar så riskerar lagets prestation att påverkas för mycket. Vilket gör att vägen till avancemang kommer att bli mycket tuff.

Fakta och historik:

Napoli har aldrig tagit sig längre än åttondelsfinal i CL. Visst finns det chans att laget tar sig längre i år men det känns som en åttondel är lagets maxnivå just nu. I år blir sjunde gången som laget från Neapel spelar i CL.

Kommentarer

Feedback